Image unavailable

Försäljningsprocessen

1
Värdering

Vi kommer hem till dig för ett första möte och en kostnadsfri värdering. Vi presenterar oss och vårt koncept och ger mer ingående information om hur bostadsmarknaden ser ut för tillfället och tidigare försäljningar i ert område. Efter vårt möte skickar vi dig en offert med uppgifter om vad det skulle kosta om du väljer oss som fastighetsmäklare samt vad som ingår i uppdraget. När vi har skickat offerten följer vi upp den, vilket sedan förhoppningsvis leder till att du väljer oss som mäklare. Efter detta tecknar vi uppdragsavtal med dig.

2
Fotografering

Nu är det dags för att fotografera bostaden. Detta gör vi vid ytterligare ett hembesök tillsammans med någon av våra professionella fotografer. Då får du en frågelista och vi tar anteckningar och skriver stödord om bostaden som vi sedan skickar till vår copywriter, som skriver våra säljtexter. Om du före fotograferingen även skulle behöva hjälp med styling och tips angående din lägenhet hjälper vi så klart dig gärna med detta. Vi har även ett samarbete med en stylist som kan hjälpa till med allt inom homestyling.

3
Annons på internet

Efter att du som säljare har godkänt annonsen läggs din bostad ut på Hemnet, vår hemsida, Blocket, Bovision och Hitta Hem.

4
Annons i dagspress

Vi jobbar med olika lokaltidningar på våra tre kontor i Vasastan, Kungsholmen och Nacka/Värmdö. Vi i Vasastan, Vårt Kungsholmen och Nacka/Värmdöposten.

5
Visning

Enligt överenskommelse med säljaren. Visningstid och dag meddelas i annonsen.

6
Budgivning

Nu är det dags för budgivning som bör utgå från det accepterade priset som är satt.

7
Kontraktsskrivning

När buden är lagda och säljaren har bestämt sig för att sälja bostaden till en köpare för en viss köpeskilling skrivs köpekontrakt på något av våra kontor. När köpekontrakt är skrivet så är köpet definitivt, och köpet är bindande. Innan kontraktsskrivningen kommer parterna överens om vilken dag då tillträde ska ske.

8
Tillträde

Säljare, köpare och mäklare möts på mäklarens kontor på överenskommen tillträdesdag, vilket brukar ske cirka 2-3 månader efter kontraktsskrivning.