Övrigt, Söderläge
Friköpt - Småhus

Hästkroken 5B
Mörtnäs

7 800 000 kr utgångspris
7 rum och kök
195 kvm

Visningar
Kontakta mäklaren för visning
; ;

Underbar, välplanerad villa för den stora familjen!

I denna underbart ljusa, välplanerade och stora villa får den stora familjen gott om plats. Utomhus sträcker sig altanen runt större delen av huset och den härliga tomten ansluter till skogen intill. Bostaden har gott om utrymme med stort och öppet vardagsrum och kök, flera sovrum och praktiska lösningar så att livet får plats. Värmdö erbjuder rekreation i skog och vid hav, samfälligheten har till och med en egen stranddel vid Grisslinge havsbad, samtidigt som kommers och dagligvaror nås i Värmdö Köpcentrum på promenadavstånd. Allt medan Stockholms city ligger på behändigt avstånd.

 

Interiör

Den praktiska och stora entrén välkomnar in med två stora garderober med spegelskjutdörrar, perfekt för att få undan alla ytterkläder och skor för att hålla hallen fri. Runt hörnet nås nedervåningens badrum som har både dusch och förvaring. I ett separat rum med utgång till altanen i norr finns klädvård. På nedre plan finns det två sovrum att disponera, kanske behövs ett arbetsrum och ett gästrum om inte en familjemedlem behöver rummen?

 

Det fullkomligt bedårande matrummet och vardagsrummet släpper in ofantliga mängder ljus från stora fönsterpartier i vinkel. Här finns det massor av utrymme för umgänge och hög mysfaktor framför braskaminen. Den öppna planlösningen binder samman vardagsrum och kök med en rymlig matplats i center. Köket går i ljust med full maskinpark, mycket förvaringsutrymme och arbetsplats samt en behändig köksö som även erbjuder sittplatser. Från både kök och vardagsrum går det att kliva ut på det stora altandäcket som täcker större delen av husets exteriör. Perfekt för att alltid kunna hitta en plats i solen.

 

Upp för den vackra trätrappan återfinns övreplan, som går i ljusets tecken även det. Med tre stora och praktiska sovrum plus ett härligt allrum med vitmålade bjälkar i taket får alla i familjen ett eget kryp-in. Badrummet på övre plan har både dusch och jacuzzi och med ett takfönster är även detta rum härligt ljust. Genomgående för hela bostaden är gott om förvaringsutrymme i garderober och klädkammare, ekparketten som pryder nästan alla rum samt ljuset och känslan av rymd.

 

Med mera

I trevliga Mörtnäs på Värmdö, strax intill Värmdö Köpcenter, går det att njuta av livet i samklang med naturen runt omkring. Tomten ansluter direkt till naturmark och tallskog, så här går det verkligen att känna att skogen finns vid tomtgränsen. Värmdö erbjuder förutom skog även sjöliv och ett bra utbud av aktiviteter såsom golf, tennis och friidrott. Här finns också flertalet bra förskolor och skolor att välja mellan. På promenadavstånd nås både skola och förskola samt buss som tar dig på 20 minuter till Slussen. Gustavsbergs hamnområde erbjuder kultur och ut mot havet finns Stockholms vackra skärgård att tillgå.


Entréplan

Hall
Välkomnande hall med ljusinsläpp från fönster och dörr. Stor garderob med spegelskjutdörrar, gott om plats för avhängning av kläder och skor för hela familjen. Ekparkett och vita väggar.

Kök
Stort kök med vita köksluckor, bänkskiva i massiv ek och kakel som stänkskydd. Gott om förvaring i form av överskåp med spotlights under. Ljusinsläpp genom stora fönsterpartier i söderläge samt två mindre fönster ovanför köksbänk. Kyl och frys med dubbla dörrar, inbyggd micro, ugn samt diskmaskin från Bosch (2008) i rostfritt. Keramikhäll från Bosch (2008) med frihängd fläkt (2016). Köksö med förvaring och sittplatser. Utgång till den stora altanen med lugnt ogenerat söderläge mot allmänning.

Matplats
Öppet samband mellan kök, matplats och vardagsrum. Generös matplats med braskamin. Trappa till övre plan med eksteg, vita vagnstycken och stålräcke.

Vardagsrum
Vardagsrum med fönster mot tre väderstreck. Utgång till terrass med kvällssol. 

Sovrum 1
Arbetsrum med två garderober. Ljusa tapeter och ekparkett.

Sovrum 2
Gästrum med fyra garderober. Ljusa tapeter och grålila fondvägg.

Badrum entréplan
Vit kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Elburen golvvärme. Duschhörna med glasväggar. Tvättställ med spegelskåp och belysning över samt kommod i vitt och mörkbrunt. Wc, tre skåp med förvaring av badrumsartiklar. 

Klädvård
Tvättmaskin och torktumlare samt torkskåp. Frånluftsvärmepump från Nibe. Tvättställ med förvaring under och ovan. Våtrumsmatta på golvet samt ljusa väggar. Utgång/groventré till altan.

 

Övre plan (inrett 2010)

Sovrum 3
Snedtak och väggnischer. Inbyggda skåp för förvaring. Vita väggar med en fondparti i blommigt motiv och ekparkett. Fondvägg med vit liggande träpanel. 

Sovrum 4
Rymligt sovrum med snedtak. Vita väggar varav en med vitmålad träpanel och ekparkett på golvet. Innanför sovrummet ligger en stor walk-in-closet. 

Sovrum 5
Två fönster, snedtak, vita väggar varav en med vit träpanel och ekparkett på golvet

Hall på övre plan 
Infällda spotlights i hallen. Kattvindar med skjutdörrar för extra förvaring. Vindslucka med trappstege.

Allrum/sovrum
Vita väggar och snedtak med synliga takbjälkar. Två fönster mot skogen

Badrum 2
Vit kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Elburen golvvärme. Duschhörna med glasdörrar samt bubbelbadkar. Tvättställ med svart kommod och spegelskåp. Fondparti i grått kakel bakom kommoden. Infällda spotlights i taket. Wc och två handdukstorkar med elburen värme. Mindre skåp i svart med förvaring. Snedtak med fönster.

Övrigt 
Cirka 2,50 meter i takhöjd på entréplan. Genomgående ekparkett i hela huset förutom i klädvård. Vita innerdörrar med speglar. Ljusa stenskivor som fönsterbänkar. 


Exteriör
Altan i tre väderstreck med staket. Plats för större matgrupp samt loungedel i söderläge. Fasadbelysning. Thujahäck mot väster och högre vitt staket mot öster som erbjuder insynsskydd. Isolerat gästhus på ca 12 kvm och trädgårdsförråd på ca 7 kvm. Gräsmatta för barnens lek vartefter tomten fortsätter in i en tallskog. Skogsområdet bakom tomten är planlagt som naturmark (plan från Värmdö kommun 2010).

Områdesinformation
Mörtnäs är ett populärt område med med närhet till service, kommunikationer, natur och hav (Grisslinge havsbad). Småbåtshamnar finns i Mörtnäsviken och vid Grisslinge havsbad. Bebyggelsen består huvudsakligen av permanentbodda villor och en del fritidshus. I Mörtnäs ligger det flera förskolor och skolor. I närheten ligger Värmdö Köpcentrum och något närmare Slussen finns Värmdö Marknad. I Gustavsbergs centrum och hamn finns ytterligare service. Infartsparkeringar finns vid Grisslinge och Värmdö Köpcentrum -Mölnvik. Med bil tar det ca 25 minuter till Slussen; bussar går i högtrafik med 5 minuters mellanrum och då det tar ca 30 minuter in till stan. 


Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Värmdö MÖRTNÄS GA:2
fnr_010267679


Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 915 000 kr. Mark, värde: 2 251 000 kr. Summavärde: 5 166 000 kr

Taxeringsår: 2015. Byggår: 2008, (vind inredd 2010). Värdeår: 2009

Byggnadstyp: 1,5 plansvilla i vinkel
Byggnadsår: 2008; övervåning inredd 2010
Tak: Betongtakpannor
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Grund: Krypgrund
Fönster: 3-glas
Stomme: Trä
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump och braskamin
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

 


Övrigt

Detta hus är utrustat med en isolerad och uppvärmd krypgrund vilket innebär att grunden är torr och varm året runt och risken för fuktskador minskar. Vilket anses vara en mycket bra typ av grundläggning. Detta gäller också husets vind som är varmbonad. Huset är besiktigat och protokoll finns att få via mejl genom mäklaren. 

Dokument Tomtkarta Driftkostnader / månad Värme: 2 462 kr VA: 1 011 kr Övrigt: 192 kr Fakta Tomtarea:
1977 kvm
Boarea:
195 kvm
Antal rum:
7
TV / internet:
Indragen fiber
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1½-planshus
Byggnadsår:
2008
Driftkostnad:
3 665 kr / månad
Fast. bet.:
MÖRTNÄS 1:722
Komm. skatt:
31.96 %
Tax. värde:
5 166 000 kr varav tomt 2 251 000 kr
Pantbrev:
5 200 000 kr
Energiprestanda:
75 kWh/m2

Byggnad Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor, varmbonad vind
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Varmbonad grund
Vatten:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Eldstad:
Braskamin
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump, vattenburna radiatorer i entréplan och elradiatorer på öpl som stöd värme.
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)

Planritningar
Länkar Värmdö kommun Värmdö köpcentrum Fritid Grundskolor i Värmdö kommun Förskolor i Värmdö kommun

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid