Övrigt, Skeviksgatab 1B
Bostadsrätt - Lägenhet

Skeviksgatan 1B, 2 tr
Höjdhagen

2 195 000 kr utgångspris
1.5 rum och kök
41 kvm
2 859 kr / månad
Visningar
Kontakta mäklaren för visning
; ;

Charmig bostad i anrikt kulturområde, underbar trädgård!

Gustavsberg, Värmdölandets hjärta, är uppbyggd av natur, kultur och bevarad charm. Strax utanför den stora staden, endast 25 min med buss till Slussen, finns lugnet och välbefinnandet. Här i en trevlig bostad med anor från sekelskiftet och anrik kultur. Hemmet har ett makalöst vackert badrum i marmor och mässing, ett stort och praktiskt kök som kan delas av för att ge bostaden fler rum samt ett trevligt allrum. Med ljusinsläpp från två väderstreck, en ljuvlig trädgård utanför och allt som Gustavsbergs centrum och hamn har att erbjuda, är detta ett riktigt önskehem.

Interiör
Den praktiska och rymliga hallen går i grå ton med de vackra trägolvet som sedan fortsätter genomgående i hela bostaden. Hallen har gott om plats för kläder och skor och här finns ingången till badrummet. Det fantastiska badrummet ska sägas, dekorerat i ljusgrå marmor från golv till tak med oerhört stilrena mässingdetaljer, så som till exempel den underbara regnfallsduschen. Dessutom finns tvättmaskin i badrummet.

Det stora härliga köket har massor av plats för förvaring och arbetsytor. En läcker fondtapet och kakel med grå fog är trevliga detaljer och ljusinsläppet från två spröjsade fönster gör rummet ljuvligt ljust. Här finns det plats för matbord och stolar, samt även möjlighet att dela av rummet för den som önskar ha ett kryp-in för nattsömnen. Rummet innanför går i snyggt grått det med, även här släpper fönster i två väderstreck in underbart ljus hela dagen. En stor soffgrupp och mediamöbler får gott plats i detta trevliga rum, som såklart även kan användas till sovrum.

Med mera
Dessa trevliga hus byggdes kring det förra sekelskiftet som arbetarbostäder åt de anställda vid Gustavsbergs porslinsfabrik. Efter att dagens bostadsrättsförening bildades 2002 renoverades lägenheterna varsamt för att bibehålla bostädernas charm. Idag utgör dessa bostadshus ett stort kulturhistoriskt värde och bidrar till att Gustavsberg är den charmiga och kulturosande stadsdel den är. De underbara trädgårdarna med uppvuxna fruktträd och bärbuskar utnyttjas fritt av de boende året om.

Runt knuten från bostaden finns trevliga naturstigar, motionsspår och Nacka Golfklubb. Gustavsbergs centrum ligger några få minuter bort och tillhandahåller allt som kan behövas i vardagen med mataffärer, apotek, restauranger och ett charmigt café/bageri. Nere vid Gustavsbergs hamn växer nu ett nytt bostadsområde upp när den gamla fabriksorten ska bli en ny mötesplats för kultur och boende, vilket kommer att ge trevliga ringar på vattnet när caféer, restauranger och butiker kommer hela Gustavsberg till handa.


Rumsbeskrivning

Hall
Generös hall med garderob, plats för ytterkläder och skor. Ljusa väggar, trägolv och vitt tak. 

Badrum
Nytt badrum med stora plattor både på golv och väggar av ljus grå marmor. Handfat med mässings blandare på vit kommod med två lådor, spegelskåp med belysning, Dusch med glasad duschvägg och regnfallsdusch i mässing. Tvättmaskin Upo och wc.

Kök
Vitt kök med vita släta luckor, bänkskiva av ek och vitt kakel (5x5 cm) som stänkskydd. Vit kyl/frys (Bosch), spis med häll (Bosch) och spisfläkt (Bosch). Furugolv, ljusa målade väggar och en fondvägg. Fönster i två väderstreck, snedtak där det finns möjlighet att dela av till en sovalkov.  

Vardagsrum
Med fönster i två väderstreck och snedtak. Furugolv, målade väggar i grått med vita detaljer. 

Övrigt
Detta är en gavellägnhet med fönster i tre väderstreck som gör den både ljus och att den har möjligheten att delas av till sovalkov.

 

Dokument Stadgar Årsredovisning Energideklaration Driftkostnader / månad El: 180 kr Försäkring: 130 kr Fakta Boarea:
41 kvm
Antal rum:
1.5
Våning:
1 tr
Lgh. nr. brf:
A3
Hiss:
Nej
Balkong:
Gemensam trädgård med gräsmattor och fruktträd.
Andelstal:
3.2
Avgift:
2 859 kr / månad Värme, Vatten, Kabel-TV
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1903-1907
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
310 kr / månad
Energiprestanda:
237 kWh/m2
Fönster:
2-glas
Förråd:
Gemensamt förråd finns på gården.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Komm. skatt:
31.96 %

Föreningen Namn:
Brf Skeviksgatan 1-9
Acc. jur. pers.:
Nej
Äkta förening:
Ja
Hemsida:
Föreningen


Brf Skeviksgatan 1-9 bildades 2000-11-02. Total lägenhetsyta är 1 280kvm (BOA). I föreningen finns 24 st lägenheter med adress Skeviksgatan 1-9 och det är 5 stycken hus. Lägenheterna fördelas på: 9 st 2 rok, 14 st 1 rok samt 1 st 4 rok. Fastigheterna uppfördes mellan 1905-1907 och byggdes om 2002-2003. Samtliga tomter är till för alla och vi samlas 2 gånger per år för gemensamma skötseldagar. 


Planritningar
Länkar Föreningens hemsida Värmdö kommun

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid