Övrigt, Rakt söderläge

Såld

Bostadsrätt - Lägenhet

Garverigränd 7, 6tr
Järla sjö / Nacka

10 800 000 kr utgångspris
5 rum och kök
133 kvm
7 628 kr / månad
Visningar
Kontakta mäklaren för visning
; ;

Magnifikt penthouse med takterrass och panoramavy över vattnet!

I gamla Läderfabriken anno 1898 finns denna helt unika bostad som knappt går att göra rättvisa med ord. Modern bekvämlighet tillsammans med Läderfabrikens unika och välrenommerade industridetaljer, sociala ytor, 4 bra sovrum och en underbar takterrass är bara några av guldkornen som ingår i detta på alla sätt fullkomliga hem. Dessutom glaspartier från golv till tak som ohämmat tar in den magiska utsikten, dubbla badrum och flera franska balkonger. Allt i en makabert bra förening! Järla sjö är en liten kvartersstad i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära.

Interiör
En underbar öppen planlösning smälter kök och vardagsrum till ett där de är vända rakt mot vattnet utan något som stör den vackra utsikten. Hela ytan är som gjord för sociala sammanhang likväl som att intimt mysa med familjen och återhämta sig från vardagspulsen. Slå dig ner och njut av naturen och takåsarna genom fönsterväggen! Köket går i svart-vitt med detaljer från storkök för den rätta känslan, gott om förvaring och matlagningsglädje är som inbyggt i väggarna. Ljuset strilar in från två väderstreck och en matplats placeras med fördel här. Genom en spiraltrappa från uteplatsen nås hemmets körsbär på moset: takterrassen! En riktigt stor och härlig terrass som tornar över hela området och gör bostaden till ett palats att njuta av oavsett tid på året!

Med fyra bra sovrum får verkligen hela familjen plats, oavsett om det är många som ska få ett eget rum eller om det behövs rum till hemmakontor eller gästrum. Samtliga sovrum har en fransk balkong och plats för både sängar och förvaringsmöbler. Två ordentliga badrum blir också praktiska när flera ska samsas. Badrummen hänger snyggt ihop med bostadens industrikänsla med vitt kakel på väggarna och hexagonklinker i svart på golvet, med övriga detaljer i svart-vitt. Kort sagt är detta ett drömhem utan dess like och måste verkligen upplevas på plats!

Med mera
Som boende i Läderfabriken blir du medlem i en fantastisk förening som gemensamt ger tillgång till ett välutrustat gym med överblick genom en glasvägg till barnrummet bredvid, en biosalong med sköna biofåtöljer, ett hund-spa och möjlighet att hyra garageplats. Oscar properties som hade hand om förvandlingen från fabrik till bostäder har verkligen lyckats skapa unika hem som både har den råa industrikänslan och är genuint ombonade. Omgivningen i Järla sjö bidrar verkligen till att boendet är i högsta klass: här bor du med småstadskänsla intill Nackareservatet med promenadstråk längs vattnet, bryggor och grönska samtidigt som stad, kommunikationer och shopping finns på behagligt avstånd.


Rumsbeskrivning

Bron över
En mysigt och privat bro över till bostaden ifrån trapphus med egen ingång. Det finns utgång både ifrån hall och sovrum III till denna entré. Det finns även trappa upp till takterrassen.

Takterrass
Magisk utsikt över Järla Sjö men hela vägen in till City, Hammarbybacken och Nacka. Ca. 30kvm så gott om plats för möblemang. 

Entré/Hall
Säkerhetsdörr! Gott om plats för avhängning. Vita väggar och genomgående mörka ektiljor på golvet i hela lägenheten. 

Master bedroom
Plats för dubbelsäng och nattduksbord med gott om förvaring. Fransk balkong och utsikt över vattnet i öst. 

Badrum
Vitkaklade väggar samt uppvärmt klinkergolv. Toalett och tvättställ. Duschhörna, handdukstork och infällda spotlights i tak

Sovrum III
Detta rum är i passagen i hallen. Detta kan vara sovrum/barnrum/kontor. Glasdörr ut mot trappa upp till takterrass.  

Sovrum II
Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Plats för både förvaring och arbetsbord.Fransk balkong med utsikt i öst med magisk sjöutsikt.

Badrum II
Vita väggar med kakel samt uppvärmt klinkergolv. Toalett, tvättställ, handdukstork, badkar och infällda spotlights i tak.

Innerhall
Här hittar vi kombinerat förvaringsutrymme tillsammans med tvättmaskin & torktumlare.

Kök
Kök från leverantören Kvänum med ett rymligt skafferi. Maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl och frys. Stilren fläkt från Kvänum med restauranglook. Stor arbetsyta med en bänkskiva av granit. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrum. Två franska balkonger ut mot Järla Sjö. 

Vardagsrum
Magiska industriella fönster med utsikt över Järlasjön. Två franska balkonger med utsikt över vattnet. Rakt söderläge med  sol under stort sett hela dagen. Plats för både soffmöblemang och matplats.

Sovrum IIII
Rymmer stor säng och nattduksbord. Fransk balkong in mot fastigheten. 

Med mera
Våningen har genomgående mörka ektiljor på golv.  Sammanlagt åtta franska balkonger och en takterrass. Dom flesta kvadratmetrarna i denna våning har sjöutsikt. 


Övrigt

Det finns ett förråd på plan två som tillhör lägenheten om ca. 10 kvm.

Bredband och tv levereras från Ownit. Hastigheten är 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Det finns två hissar, varav en är stor industrihiss i fastigheten.

I huset finns gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa.
Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång.

Dessutom finns cykelrum och barnvagnsrum. 

Föreningen har två garage i huset som nås via hiss. med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar. En p-plats kostar mellan 975-1275 kr/ månad beroende på storlek.  

Lite historia om huset
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Driftkostnader / månad El: 450 kr Fakta Boarea:
133 kvm
Antal rum:
5
Antal badrum:
2
Våning:
6 av 6
Lgh. nr. skv:
1303
Lgh. nr. brf:
601
Hiss:
Ja
Balkong:
Takterrass & franska balkonger
TV / internet:
Ownit
Andelstal:
2.56200%
Avgift:
7 628 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
2013
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
450 kr / månad
Energiklass:
D
Energiprestanda:
102 kWh/m2
Fönster:
3-glas
Förråd:
Ja
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Komm. skatt:
30.31 %
Pantsatt:
Nej

Föreningen Namn:
Brf Läderfabriken
Äkta förening:
Ja
Hemsida:
Föreningsinformation

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Föreningens lån för fastigheten ligger på 8,000kr/kvm i boarea. 

Sedan föreningen bildades 2013 har avgifterna legat still, medan många kostnader ökat för varje år.
Det handlar om att de löpande kostnaderna för t ex el, sophämtning, städning, hiss-service, bredband, försäkring, värme, teknisk förvaltning, vatten och avlopp har stigit kontinuerligt. Den 1 juli höjdes avgiften.  


Planritningar
Länkar Järla Sjö
Belopp Budgivare Tid