Övrigt, Vardagsrum

Kommande
objekt

Bostadsrätt - Lägenhet

Ringvägen 155
Katarina / Sofo

0 kr
2 rum och kök
65 kvm
2 669 kr / månad
Visningar
Kontakta mäklaren för visning
; ;

Generös tvåa i hjärtat av SoFo!

Underbart charmig bostad på bästa adress: mitt emot lilla Blecktornsparken, runt hörnet från Nytorget och Vitabergsparken, i charmiga SoFo på Söder. Hemmet är genomgående trivsamt och ljust med gott om plats för såväl den lilla familjen som paret. Detta är en suverän bostad med generöst vardagsrum, sovrum, kök och stort badrum. Stabil förening och härlig gemensam gård. Nära till parker, fik och matserveringar, kommers och så klart goda kommunikationer.

Interiör
Denna bostad beskrivs bäst med ord så som trivsam, charmig och väl genomtänkt. I den rymliga hallen finns plats att hänga av ytterkläder och ställa skor. Från hallen nås sedan det stora badrummet med snyggt liggande kakel i vitt på väggarna och klinker i grå nyans på golvet. Rakt fram från hallen hittas det trevliga köket med ett stort härligt fönster ut mot grönskan på andra sidan gatan. Köket är fullt utrustat och går i sober ljus nyans med mörkt kakel som stänkskydd, vilket skapar en snygg kontrast.
Vardagsrummet är ordentligt tilltaget, även här kommer gott om ljus in och med den härliga takhöjden får rummet en luftig och fri känsla - här går det att inreda matplats, soffhäng och en undanskymd alkov för den som behöver en extra sovplats. Sovrummet är av bra storlek med plats för säng och förvaring. Bostaden har gott om förvaringsmöjligheter och utrymmen att utnyttja. Detta hem passar utmärkt för paret eller den lilla familjen.

Med mera
Bostaden ligger på en halv trappa, men tack vare de 2,5 metrarna upp från gatan är den insynsfri. Föreningen är stabil med god ekonomi. Gården är riktigt härlig, inredd med både grillplats och flera soldäck, dessutom finns en liten lekplats. Området, SoFo, som bostaden ligger i, kan knappast vara bättre. Här är det nära ned till vattnet och pendelbåtar till både Sjöstan och Djurgården. Mitt emot bostaden ligger lilla Blecktornsparken med fotbollsplan, basketplan och mysig servering Bleck. I övrigt är hela området café- och restaurangtätt och charmiga Nytorget och Vita bergsparken hittas runt hörnet. 


Rumsbeskrivning

Hall/entré
Ljust plankgolv, vitmålade väggar, klädkammare och plats för klädavhängning.

Vardagsrum m. allkov
Här finns plats för både matsals- och vardagsrumsdel samt sovallkov/arbetsplats. Takrosett och 2,7m i takhöjd. Fönster & plankgolv. Allkov 1.2m bred och 1.95m lång. Garderob, denna går att ta bort för att öka storleken på allkov. 

Kök
Vita skåpsluckor och svart kakel. Rostfri diskbänk med belysning ovan. Integrerad diskmaskin, kyl/frys, spis med ugn och fläkt. Plankgolv och plats för matbord. Serveringsskåp. 

Sovrum
Plankgolv, vitmålade väggar, gaderob samt bokhylla. Fönster mot park.

Badrum
Helkaklade väggar och uppvärmt klinkergolv, infällda spotlights med dimmer, tvättställ med kommod, högskåp, spegel med belysning, vägghängd WC, duschhörna, handdukstork.

Övrigt
Ta ner vägg mellan vardagsrum och kök och dela av vardagsrum om man vill göra en liten trea.
Alternativ II: Man kan även lägga kök i allkovdel och göra om befintligt kök till sovrum II. Se alternativa ritningar. Men detta måste kontrolleras med föreningen och fackman. 


Övrigt

Föreningens har innergård med både soldäck och flera bord med utemöbler och grill.

Medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra övernattningslägenheten till en kostnad av 300 kr per dygn. Gästlägenheten har ett litet kök och nyrenoverad dusch och toalett.
Det finns cykelrum, barnvagnsförvaring och tvättstuga.
Tvättstugan är utrustad med fyra tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp

Till lägenheten hör ett förråd om ca 3,5 kvadratmeter (säljarens uppgift).
Bredband och Kabel-TVfinns via med Ownit (100Mbit/) samt ComHem. För en obligatorisk avgift om 150 kr/månad ingår bredband, telefoni och tv.
Delat ägande Föreningen tillåter delat ägande (minsta ägarandel 10%).

Dokument Planritning Årsredovisning 2017 Energideklaration Stadgar Driftkostnader / månad El: 200 kr Försäkring: 250 kr Fakta Boarea:
65 kvm
Antal rum:
2
Våning:
1/2
Lgh. nr. skv:
1001
Lgh. nr. brf:
6020
Hiss:
Ja
Balkong:
I trapphus
Andelstal:
0.74415%
Avgift:
2 669 kr / månad Värme, Vatten, Kabel-TV
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1927
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
450 kr / månad
Fönster:
2-glas och 3-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Fast. bet.:
Räfsan 6
Komm. skatt:
29.82 %

Föreningen Namn:
Brf Räfsan 4,5 och 6
Acc. jur. pers.:
Nej
Äkta förening:
Ja

Föreningsinformation

Brf Räfsan 4, 5 och 6 består av 172 lägenheter fördelade på 160 bostadsrätter och 12 hyresrätter samt 4 lokaler (1754 kvm). Huset ritades 1926 av arkitekt Björn Hedvall. 

Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person godkänns ej i föreningen. 

Se mer på förenings hemsida: http://rafsan.se/

Föreningens ekonomi är väldigt stark med skulder på cirka 31.5 Mkr, vilket ger cirka 4 300 kr per kvm boyta. Dessutom har föreningen ca 4.5 MSEK kr i kassan. Hyresrätterna ses som en  dold tillgång hos föreningen. Hyresintäkter från hyresrätter och lokaler inbringar ca 1, 8 milj kr till föreningen varje år. Föreningen har mycket god ekonomi och har sänkt avgifterna med 5 % tre gånger 2010, 2011 och 2013. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Gjorda renoveringar:
2017 Stamspolning
2016-17 Obligatorisk ventilationskontroll
2015 Installation av passersystem och porttelefon i hela föreningen
2014/2015 Fönsterrenovering på samtliga fönster i föreningen
2014 Byte av undercentral för fjärrvärme
2013 Relining av värmestamarna. Värmestamarna (som visat sig vara slitna) har fått ett nytt ytskikt inuti, och på så sätt ökas deras livslängd avsevärt.
2013 Nybygge av ett antal balkonger
2013 Modernisering av hiss på Ringvägen 155C
2012 Byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem
2011 Renovering av dusch i gästlägenheten
2010 Renovering av innergård
1999, 2004, 2009 Hissrenoveringar
1987-89, 2008 Nya balkonger
2007 Ommålning av trapphus
2007 Byte av portar
2007 Renovering av miljösoprum
2003-04, 2007 Ommålning av fönster
1987-89, 2007 Omputsning av fasad
2003 Ommålning av yttertak
1987-89 Elstambyte


Planritningar
Länkar Föreningens hemsida

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid