Övrigt, Vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Bostadsrätt - Lägenhet

Lundagatan 36E
Södermalm/Högalid

2 695 000 kr utgångspris
2 rum och kök
35.5 kvm
1 773 kr / månad
Visningar
22/10 12:00 - 12:45
Välkommen på visning
23/10 17:30 - 18:00
Välkommen på visning
; ;

Helrenoverad funkistvåa i söderläge!

Söders bästa läge hittas här, högst uppe på Skinnarviksberget med lugn miljö samtidigt som det är centralt med utmärkta kommunikationer. I ett av de vackra funkishusen hittas denna helrenoverade minitvåa med snygga detaljer. Öppen planlösning med genomgående ekparkett, köksbänk i svart granit med mässingblandare och badrum i vacker grå marmorimitation är bara några exempel på detaljer i detta mysiga hem. Tunnelbana, bussar och pendeltåg ger åtkomst till resten av staden medan grönområden, caféer, restauranger, shopping och kommers finns behändigt runt knuten. Söderläge!

Interiör
In genom säkerhetsdörren leder hallen till denna ypperligt planerade minitvåa. Längs väggarna i hallen går det att sätta upp hyllor och krokar för att hänga av ytterkläder och skor. Det trevliga köket har en öppen planlösning med resten av bostaden, här finns det gott om skåp för förvaring samt bra maskinpark med bland annat integrerad kyl och frys, induktionshäll och varmluftsugn. Köket pryds av vacker köksbänk i svart granit, gråa skåpsluckor från Kvik och mässingskran från Tapwell. Intill köket går det att skapa en trevlig matplats och resten av vardagsrummet kan med fördel användas som sällskapsrum med soffgrupp, mediamöblemang och gott om möjligheter till att njuta av den trevliga utsikten mot innergården. I garderoben intill vargdagsrummet finns det goda förvaringsmöjligheter. Härligt ljus flödar in till hela hemmet och den vackra holländska ekparketten ligger genomgående i bostaden.

Det ljusa och lugna sovrummet har plats för en säng och sängmöbler. Även här flödar det härliga söderlägesljuset in med utsikten mot innergården. Badrummet går i vacker grå marmorimitation på väggar och golv med detaljer så som spotlights i tak, golvvärme och glasvägg till duschen.

Med mera
Detta hem är perfekt planerat som en minitvåa med allt som kan önskas och med den utsökta helrenoveringen är det bara att flytta in! Den välskötta föreningen med god ekonomi är verkligen en bostadsförening med det lilla extra, bland annat är utemiljön runt husen extra trevlig med gott om grönska och möjligheter till umgänge. Då husen har den högsta kulturmärkningen tar föreningen hänsyn till den unika funkisstilen de är byggda i vid renoveringar, så att stilen bevaras. För medlemmarna finns det dessutom hobbyrum, musikrum och övernattningslägenheter att tillgå!


Rumsbeskrivning

Hall
Plats för att sätta upp avhängning på väggar. Säkerhetsdörr med titthål.

Badrum
Stenplattor i grå marmorimitation på väggar och golv. Spotlights i tak. Tvättställ på kommod med två vita lådor med spegel och belysning över. Elburen golvvärme och vattenburen handdukstork. Dusch med glasvägg. 

Kök
Kvik-kök med gråa luckor och gott om förvaring. Köksbänk i svart granit och blandare i mässing från Tapwell. Integrerad kyl och frys, induktionshäll med inbyggd fläkt över samt varmluftsugn från Bosch. Högskåp med ytterligare förvaring. Plats för mindre matgrupp mellan kök och hall.

Vardagsrum
Plats för soffa och mediamöbler. Fönsterparti med fönsterbänkar i svart granit under. Garderob med bra förvaring.

Sovrum
Plats för säng. Fönsterparti mot grönskande innergård.

Övrigt
Holländsk ekparkett på golv och vita målade väggar. Hela lägenheten är nyrenoverad. Söderläge och utsikt mot föreningens innergårdar. Nydragen el med jordfelsbrytare (Renova).


Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca 3 kvm.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje (Zinkensdamn eller Hornstull). Busslinjer 4 och 66 och även pendeltågsstation Stockholms Södra. Zinkensdamm erbjuder brett utbud av trendiga restauranger och shopping tillsammans med anrika Zinkensdamms IP ett stenkast från kvarteret. I Hornstull erbjuds närheten till natur och vatten med Pålsundet, Årstaviken, Tantolundens stora grönområden och egna sandstrand, Långholmens badplatser och mysiga promenadstråk samt Reimersholme. Populära stråk för löpturen, lockar träningspass inomhus finns brett utbud att välja mellan. Vidare ett storslaget utbud av restauranger, fik och prisbelönta barer samt den populära Hornstulls Marknad. Hornstulls galleria bjuder på shopping vartefter man kan gå se en film på mysiga Bio Rio, en av få kvarlevande singelbiografer från 1940-talet.

Dokument Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2015-2016 Driftkostnader / månad El: 230 kr Försäkring: 120 kr Fakta Boarea:
35.5 kvm
Antal rum:
2
Våning:
1
Lgh. nr. skv:
1007
Lgh. nr. brf:
0251
Hiss:
Ja
Balkong:
I trapphus
TV / internet:
Com Hem/ Ownit
Andelstal:
0.15364%
Avgift:
1 773 kr / månad Värme, vatten, kabel-TV från Comhem
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1930
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
350 kr / månad
Energiprestanda:
161 kWh/m2
Fönster:
2-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Fjärrvärme, bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Komm. skatt:
29.98 %

Föreningen Namn:
HSB Bostadsrättsförening Marmorn i Stockholm
Äkta förening:
Ja
Hemsida:
Föreningsinformation

HSB Bostadsrättsförening Marmorn i Stockholm är en äkta förening med adresserna Lundagatan 36-44 uppe på Skinnarviksberget på Södermalm. Föreningen bildades 1930 och äger 539 st bostadsrätter samt 22 st lokaler som upplåts med hyresrätt. Dessa funkishus byggdes av HSB och arkitekten var Sven Wallander. I den kulturhistoriska klassificeringskartan för Stockholms innerstad har bostadsrättsföreningen Marmorn erhållit den högsta klassificeringen, "blå", tillsammans med bland annat Stadshuset, Operan samt byggnaderna i Gamla Stan. Juridisk person godtas ej som medlem i föreningen. Minsta tillåtna ägarandel enligt föreningens stadgar är 10%.

Gemensamma utrymmen I föreningen finns det åtta moderna tvättstugor, varav två kan spontanbokas och en har grovtvättmaskin för mattor och tyngre textiler, tre cykelrum, fyra bokningsbara övernattningslägenheter, två musikrum, ett hobbyrum, grovsoprum samt sopsorteringsrum att tillgå för medlemmarna. Välskötta, gröna innergårdar samt en nybyggd terrass. Föreningen innehar även 35 parkeringsplatser och 12 mc-platser för uthyrning till vilka det är kö. Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem där basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har installerat bredband (LAN) i samtliga lägenheter. Varje medlem tecknar själv abonnemang hos Ownit. Föreningens ekonomi är mycket god med låg skuldsättning. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Överlåtelseavgift om 3,5% av basbeloppet, debiteras säljaren. Pantsättningsavgift om 1,5% av basbeloppet per pant.

Genomförda renoveringar:
-2016 Byte fönster/balkongdörrar (Lundagatan 38)
-2016 Fasadrenovering (Lundagatan 38)
-2016 Takmålning (Lundagatan 38)
-2015-2016 Byte VVC-ventiler (Lungatan 36-44)
-2016-Renovering portar (Lundagatan 36-44)
-2009 Bergvärmeinstallation (Komplement till fjärrvärme)
-2009 Bredband, fiberkabel
-2005-2008 Renovering fönster (Lundagatan 36, 44)
-1998-1999 Renovering hissar
-1996 Renovering balkonger
-1991-1993 Renovering och stambyte av badrum samt el
-1972-1975, 1982, 1993 Stambyte kök

Planerade åtgärder under 2017:
-Hissrenovering
-Betongläggning av MC-parkeringen

Fullständig redovisning av renoveringar finns i den senaste årsredovisningen. Besök föreningens hemsida www.marmorn.se för mer information.


Planritningar
Länkar Föreningens hemsida

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid