Övrigt, En av många parker utanför dörren

Budgivning pågår!

Bostadsrätt - Lägenhet

Turevägen 56b
Sollentuna

3 750 000 kr utgångspris
5 rum och kök
126.5 kvm
5 658 kr / månad
Se budhistorik
Visningar
Kontakta mäklaren för visning
Högsta bud 4 300 000 kr
; ;

Pittoresk och charmig idyll, granne med Edsviken!

Detta underbara hem med villakänsla, ligger i ett urmysigt område i hjärtat av Sollentuna. Området i sig är en familjedröm där bostäderna ramar in lekparker, fotbollsplan, gungor och boulebana, helt nära kommunikationer, shopping och vackra Edsviken. Det viktigaste är dock hemmets utmärkta planlösning som gör att hela familjen kan bo bra, och de två uteplatserna som ger chans till både morgon- och kvällssol!

Interiör
Detta hem har sina 126 kvadratmetrar perfekt fördelat ut över ett våningsplan och uteplatser och tomt på både fram- och baksida bidrar till trevlig villakänsla. Med fyra praktiska sovrum, tillsammans med förråd, klädkammare och två badrum (varav det ena är gigantiskt och även inhyser tvättmaskin) är detta ett givet hem för den större familjen. Vardagsrummet är i perfekt storlek, ljust med fin utsikt, både med plats för soffgrupp och större matbord i det trevliga burspråket. Köket har även det en utmärkt planerad yta med gott om skåp, arbetsytor, och en mindre matplats under fönstret.

Med mera
Denna i-sig-bostadsrätt har en unik adress och är därmed likställd ett radhus, som det såklart går att flytta rakt in i. Men för den som önskar så har bostaden magisk potential; en lätt renovering kan skapa ett hem att trivas i under lång tid framöver! Förutom de välplanerade kvadratmetrarna och de två uteplatserna finns föreningens hela område: utomhusaktiviteter, hobbyrum, samt möjlighet att hyra festlokal och gästrum. I denna del av sköna Sollentuna är det bekvämt nära till nya Sollentuna Centrum, till Häggviks handelsområde, till simhall, friidrottsanläggning och ishockeyhall, till tech-branschens områden Kista och Upplands Väsby, samt till Sveriges största flygplats Arlanda. Och inte att glömma den natursköna omgivningen där Edsviken med sjöliv och vackra strandpromenader ger guldkorn i vardagen och Edsbergs slott ligger som kronan på verket. Övriga kommunikationer till området är i toppklass de också; pendeltåg och bussar skjutsar resenärer mot Danderyd och Mörby, mot nämnda Kista, längre ut mot Märsta samt Uppsala och såklart in mot City. 


Rumsbeskrivning

Hall
Vitmålade väggar, plats för avhängning och garderober. Plastmatta.

Vardagsrum med matsalsdel
Ekparkett och vitmålade väggar, plats för ordentlig soffa men även matsalsbord. Fönster med lummig utsikt över buskar och träd. Utgång till uteplats II med morgonsol.

Uteplats 2
Här sitter man och avnjuter morgonkaffet i solen.

Sovrum 1
Vitmålade väggar, plats för stor säng och förvaring i form av två garderober. Plastmatta och fönster.

Sovrum 2
Plats för säng och skrivbord. Garderob och plastmatta.

Walk in closet
Mycket bra förvaringsmöjligheter och en fristående garderob. Nås från innerhall.

Innerhall
Liten innerhall  med två generösa garderober. Nås från Sovrum 1 och 2.

Badrum 1
Helkaklat badrum, wc, tvättställ på kommod, badkar, spegeloch väggskåp. Tvättmaskin.

Kök
Vitmålade väggar, infällda spotlights under överskåp, bra förvaring i köksskåp och rostfridiskbänk. Stänkskydd i vitt kakel, kyl och frys, spis med ugn, diskmaskin. Plats för matbord samt förvaring. Fönster mot framsida. 

Badrum 2
Helkaklat badrum, wc, tvättställ på kommod, spegel, dusch.

Sovrum 3
Plats för säng och förvaring. Fönster mot baksida och plastmatta.

Sovrum 4
Bra utrymme för både säng och förvaring, eller hemmets gästrum alternativ kontor. Fönster mot lägenhetens framsida. Plastmatta

Uteplats 1 med tomt (liten gräsmatta)
Här avnjuter man eftermiddags och kvällssol. Finns även en egen liten gräsyta som man tar hand om själv.


Övrigt

Till lägenheten tillhör ett förråd om ca 3-4kvm.

Man är idag ansluten till Comhem för kabel-tv. Basutbudet ingår i avgiften.
Det finns fiber indaget i lägenheten och man väljer själv operatör. Men föreningen tittar på att teckna en gruppanslutning för då ges möjlighet till alla boende att få betydligt högre kapacitet till ett avsevärt lägre pris, upp till 1000/1000 Mbit/s (1Gbit/s) för 120-130 kr per månad.

Cykelrum: Det finns 9 stycken inom föreningen.

Bollplanen med basketställning och pingisbord längs med betonggaraget på Tellusvägen tillhör föreningen och nyttjas med glädje av föreningens barn.

Parkeringsmöjligheterna inom föreningen är följande:  
63 radgarageplatser 8 p-platser med el i P-däck  
36 p-platser utan el i P-däck  
14 p-platser ute, utan el.
Betonggaraget (P-däck) öppnas med nyckel eller fjärrstyrd portöppnare.Det finns lediga platser idag.
Finns även 18 p-platser för gästparkering finns att tillgå fördelade på Turevägen respektive Tellusvägen.
- p-plats utomhus: 174 kr/mån.
- p-plats i stora parkeringshuset 333 kr/mån.
- p-plats i stora parkeringshuset med motorvärmare 406 kr/mån.
- p-plats i radgarage, dvs eget garage 507 kr/mån.

 Kommunikationer: Pendeltåg går från Sollentuna Station därifrån passerar även ett stort antal busslinjer. Vid hållplats ”Sollentunavallen” stannar buss 520, 523, 525, 526, 527, 528, 607, 627, 687 samt nattbussarna 598 och 697.

Torpet är föreningens hus för gemensamma aktiviteter. Här finns tvättstuga, bastu, samlingslokal och gästrum.

Tvättstuga Det finns 2 tvättstugor med 3 maskiner var. En maskin är för grovtvätt, ex-vis mattor och sängkläder.

Bastu med dusch och relaxrum finns att låna.

Övernattningsrum Här finns 2 sängar och ett litet pentry samt WC och dusch. Rummet kan hyras till dina gäster för enstaka nätter. Kostnad 150:-/natt samt en deposition av 400:-.

Samlingslokalen nyttjas för gemensamma aktiviteter, t.ex. för årsstämman, styrelsemöten och ”Ängstorpsdagar”. Lokalen kan även hyras för privata aktiviteter, såsom fester eller för att spela pingis eller musik. Hyran är 150 kr per dag/kväll. Man måste också betala en deposition på 400 kr utom för fredag- eller lördagskväll då det kostar 2000;-.

Det finns ett hobbyrum bredvid cykelförrådet på gården Blåsippan (Tellusvägen 58 - 78). Där finns bl. a. borrmaskin och cirkelsågbord plus många verktyg för snickerier.

Grovsoprummet inom föreningen finns vid garagen Turevägen.

Dokument Planritning Årsredovisning 2017 Fullständig info om Brf Ängstorp Stadgar Energideklaration Gruppavtal för bredband Underhållsplan Driftkostnader / månad El: 367 kr Fakta Boarea:
126.5 kvm
Antal rum:
5
Antal badrum:
2
Lgh. nr. brf:
52
Hiss:
Nej
Balkong:
Egen uteplats
TV / internet:
Kabel-TV via ComHem och fiber via Sollentuna Energi
Andelstal:
0,10424%
Avgift:
5 658 kr / månad inkl. Värme, Vatten och TV-basutbudet från ComHem
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1982
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
367 kr / månad
Fönster:
3-glas
Förråd:
I lägenheten
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Komm. skatt:
30.2 %

Föreningen Namn:
Brf Ängstorp
Acc. jur. pers.:
Nej
Äkta förening:
Ja
Hemsida:
Föreningsinfo

Ängstorp byggdes i början av 80-talet och var inflyttningsklart 1983. Det finns 114 lägenheter i tvåvåningshus runt 6 gårdar. Varje lägenhet har ingång direkt från gården. Det finns allt från 2-rummmare till 5-rummare. De minsta är på c:a 80 kvm och de största på 145 kvm

Föreningen äger marken och tillåter inte jurdisk person som ägare. Föreningen planerar en avgiftshöjning per den 1 juli med 5%.

Överlåtelseavgift uttas av bostadsrättshavaren och pantsättningsavgift uttas av pantsättaren.

Föreningen har en 20-årig underhållsplan som har uppdaterats under året. Planen ligger till grund för föreningsstämmans beslut om fondering eller ianspråktagande av fondmedel.

En obligatorisk kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i månadsavgiften. Syftet är att underlätta för alla inblandade vid skador i fastigheten och att säkerställa att det finns ett försäkringsskydd vid skada.


Planritningar
Länkar Föreningens hemsida Föreningens FB-sida

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid
4 300 000 kr Budgivare 1 2018-08-19 21:00