Övrigt, Sovrum

Budgivning pågår!

Bostadsrätt - Lägenhet

Västmannagatan 81b, Såld innan visning!
Vasastan

3 895 000 kr utgångspris
2 rum och kök
46 kvm
2 916 kr / månad
Se budhistorik
Visningar
Kontakta mäklaren för visning
Högsta bud 4 500 000 kr
; ;

Underbar, välpolerad diamant intill Odenplan!

Ett stenkast från myllrande Odenplan, numera navet i Stockholms resekommunikation, med shopping, matbutiker, restauranger och caféer i rang, ligger denna magiska bostad. Hemmet är otroligt stilrent med välvalda detaljer, både i original och i mer modern tappning, vilket ger en fantastisk helhet. Vitvaxade furugolv, två kakelugnar och höga golvsocklar samsas med cararramarmor, spännande detaljer och tre meter i tak: detta är en bostad för den som vill njuta av sitt hem!

Interiör
Redan i den trivsamma hallen ges känslan att detta inte enbart är ett boende utöver det vanliga, utan att detta är en underbar våning. De vitvaxade furugolven i original, tillsammans med andra minutiöst genomtänkta detaljer sätter prägeln för detta underbara hem. I hallen finns det plats för avhängning av ytterkläder och skor och ett vackert serveringsskåp. Badrummet är stilrent med det snygga vita kaklet och cararramarmor på golvet, med golvvärme såklart. Köket, inrett med mörka skåpsluckor, cararramarmor och snyggt fasat kakel i vitt, har fina arbetsytor och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen står Smeg för; diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, samt inbyggd kyl och frys. En matplats är given mellan de båda fönsterna. Vardagsrummet är som en dröm med gott om ljus från de stora fönsterna och den öppna planlösningen från köket. En av bostadens två vackra kakelugnar ramar trivsamt in vardagsrummet som i övrigt har plats för soffgrupp och mediamöbler, inklusive den inbyggda garderoben. Sovrummet har ett otroligt vackert burspråk som släpper in massor av ljus och överblickar Gustav Vasas kyrka. Förutom plats för sängmöbler finns det här en praktiskt stor garderob och hemmets andra dekorativa kakelugn.

Med mera
Föreningen har en underbar innergård med en spännande historia kring det hus som idag kallas Ett litet hus i Vasastan. För den som söker rekreation utanför bostadens innergård så finns det runt omkring gott om trevliga fika- och matmöjligheter, matbutiker, shopping, träning och även mysiga parker. Ett stycke längre bort breder Haga Parken ut sig med Brunnsviken som bland annat erbjuder promenadstråk, bad och caféer.  


Rumsbeskrivning

Entré
Plats för avhägning. Ingång till badrum och vardagsrum. Serveringsskåp och vitvaxat furgolv. 

Badrum
Kaklade väggar och uppvärmt klinkergolv(carraramarmor). Tvättställ på kommod(eluttag finns) med spegel ovan, förvaring bakom. Toalett och dusch, blandare Tapwell. Plats för tvättmaskin. Infällda spotlights i tak.

Vardagsrum 
Tre fönster i fil. Plats för både matplats och soffgrupp. Höga socklar och kakelugn (ej fungerande). Garderob och vitvaxat furgolv.

Kök
Matplats vid fönster och gott om förvaring. Maskinpark från Smeg bestånde av diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och fläkt. Även diskho från Smeg är nedsänkt i carraramarmorskiva. Ovan vitt fasat kakel med spotlights i underkant överskåp.Inbyggd kyl&frys. Vitvaxat furgolv och fönster. 

Sovrum
Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Höga socklar, burspårk ut mot gata och kakelugn (ej fungerande). Bra med förvaringsmöjligheter i garderobsvägg. Vitvaxat furgolv.

Övrigt
Dimmers/strömbrytare och uttag från Renova, Genomgående framtagna orginalgolv (furu) som är slipade och vitvaxade. Två kakelugnar och tre meter i takhöjd. 


Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4kvm (enligt säljare)

ComHem är leverantör av kabel-tv och bredband. Fiber indraget i källaren.
Föreningen har dock inte kopplat på det till respektive lägenhet eller knutit avtal. Har dock varit uppe på agendan. 

Tvättstuga finns i källare med en relativt ny maskinpark. 

Cykelrum finna på innergården. Finns även förvaring för cyklar i ett rum i källaren.
Barnvagnar ställs i passage mellan tvättstuga och trapphus, ramp hela vägen upp.

 

Dokument Planritning Stadgar Årsredovisning 2017 Energideklaration Driftkostnader / månad El: 400 kr Försäkring: 250 kr Fakta Boarea:
46 kvm
Antal rum:
2
Våning:
1
Lgh. nr. skv:
1102
Lgh. nr. brf:
402
Hiss:
Ja
Eldstad:
Kakelugn
Andelstal:
5,04300%
Avgift:
2 916 kr / månad Vatten, Värme, Kabel-tv (basutbud)
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1911
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
650 kr / månad
Fönster:
2-glas
Förråd:
I källaren (ca 4 kvm)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Komm. skatt:
29.98 %

Föreningen Namn:
Brf Midgård 18
Äkta förening:
Ja

Föreningsinformation

Brf Midgård 18 har 15 bostadsrätter och två lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken och tillåter inte juridisk person som medlem. Inga planerade avgiftsändringar.

Man har fortfarande råvindar kvar i föreningen. Det har funnits intresse att explotera dessa men finns inget exakt sagt om dessa i nuläget.

Gjorda renoveringar
2016 Tak målades om
2015 Totalrenovering och målning av alla fönster mot gården
2015 Nytt torkskåp, torktumlare och mangel inköpta och installerade
2012 Mekaniska frånluften genomgick omfattande renovering.
2011 Stamspolning
2011 OVK genomfördes
2011 Driftoptermering av fjärrvärme
2009 Nya tvättmaskiner installerades
1990 Totalrenovering av hela fastigheten, inkl stambyte gjordes 

Kommande renoveringar
Vi behöver åtgärda hissen som krånglar från tid till annan. För detta har vi likvida medel och behöver inte låna upp. Den i övrigt största planerade renoveringen är i form av fasaden som ligger 10 år fram i tiden enligt underhållsplanen.


Planritningar
Länkar Ett litet hus i Vasastan

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid
4 500 000 kr Budgivare 2 2018-05-16 22:20