• Övrigt, BRF Domino
  • Övrigt, Kök
  • Övrigt, Vardagsrum
  • Övrigt, Gustavsbergs Hamn

Bredvid Gustavsbergs porslinsfabrik byggs 235 bostäder av Järntorget

Nu säljer vi etapp 3

Om projektet

Flytta närmare, ihop eller hemifrån? Oavsett vilket så har Porslinshusen ett hem till dig. Bredvid Gustavsbergs porslinsfabrik och i närheten av vattnet ligger det nya bostadsområdet Porslinskvarteren. Här bygger Järntorget cirka 236 bostadsrätter fördelade på fem hus kring en stor gemensam och upphöjd innergård. Gården är generös och bjuder in till umgänge, lugn och ro. Indelad i olika zoner finns plats för både avkoppling och barnens aktiviteter vilket gör gården till en naturlig samlingsplats. Under gården planeras 144 stycken garageplatser för de boende. 

Arkitektens ord
Johanna Pålstedt, Lindberg Stenberg Arkitekter AB
Den anrika porslinsindustrin i Gustavsberg har varit en stor källa till inspiration för oss arkitekter, både vad gäller färgval, material och byggnadsskala. Projektets fem hus har fasader putsade i rostkulörer som står mot vitt och grått. Kring entréer och i trapphus har vi jobbat med kakel i mönstersättning i Stig Lindbergs anda. Kvarteret har ett spännande läge, precis i mötet mellan nybyggda bostadsområden i söder och fabriksbyggnader i norr. Det har vi tagit fasta på i utformningen genom att husen är långa och strama mot de äldre bevarade fabriksbyggnaderna och korta och uppdelade mot de nya bostadskvarteren och Blå blomparken. Husen byggs med fabrikstillverkade trämoduler. De flesta lägenheterna består av två trämoduler uppdelade på en öppen umgängesdel med vardagsrum och kök och en er privat del med sovrum och badrum. Lägenheterna har en balkong eller uteplats där man kan odla med utsikt motgård eller park. Många av lägenheterna är effektiva tvårummare och här kan man hitta sin första lägenhet när det är dags att flytta hemifrån eller flytta ihop. Det finns också flera större lägenheter som i kombination med den generösa gården gör kvarteret idealiskt även för barnfamiljer och äldre. Hoppas ni ska trivas!

Interiör

Våra inredare har valt genomtänkta material med kvalitet och på så sätt skapat en färdig helhet åt dig. Ett arkitektritat boende med öppna umgängesytor i vardagsrum och kök och en mer privat del med sovrum och badrum för sig. Smarta och yteffektiva planlösningar där funktion, design och inte minst livet är i centrum. Lägenheterna har en ljus stilren grund med vita väggar och vitlaserad ekgolvsparkett som är enkelt att anpassa efter just din stil. Bara att flytta in!

Vardagslyx utan tillval
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en yta där man umgås mest. Därför är funktion lika viktigt som utseende i detta rum. Ett praktiskt men smakfullt kök med vita släta skåpsnickerier från Ballingslöv blir din naturliga samlingsplats. Industriarvet syns i kakelvalet; vita plattor i dimensionerna 15x15 cm. Praktiskt och hållbar bänkskiva i grå laminat med underlimmad ho. Den energisnåla köksutrustningen från Cylinda i rostfritt och den integrerade diskmaskinen smälter fint in och skapar en helhet. Ett kök för liv och rörelse i många år.

Gör rutinen till en ritual
Allt det dagliga i ett badrum kan lätt bli vardagslyx med ett fräscht och praktiskt badrum. Här har våra inredare tänkt till och skapat en oas som andas industridesign i kakelsättning och färgval. Vitt kakel i 20x20 cm och grått klinker i 10x10 cm är en tidlös kombination som passar de flesta. Vit kommod med FM Mattson blandare och en stor härlig infälld spegel samt en snygg duschvägg. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda gör vardagsbestyren lätta att hantera. Ovan tvättmaskin och torktumlare finner du en bänkskiva i laminat samt väggskåp för extra förvaring. Sätt färg på ditt badrum med mjuka handdukar, fint förpackade tvålar och gröna växter.

De större lägenheterna får en rymlig klädkammare och till alla lägenheter ingår även ett vindsförråd för extra förvaring. Med balkong, uteplats eller vädringsbalkong får din bostad det lilla extra. Utsikten blir antingen mot gården eller Wilhelm Kåges Gata eller åt båda hållen beroende på vilken lägenhet du väljer.