Övrigt, Öppen planlösning
Bostadsrätt - Lägenhet

Bordsvägen 19
Gubbängen / Enskede

2 295 000 kr utgångspris
2 rum och kök
51 kvm
2 701 kr / månad
Visningar
23/5
Förhandsvisning. Visningsanmälan krävs!
26/5 12:00 - 12:45
Välkommen på visning
27/5 17:00 - 17:30
Välkommen på visning
; ;

Gubbängens finaste och charmigaste hem!

Strax utanför stadskärnan ligger pittoreska och urmysiga Gubbängen som erbjuder både kommers, restauranger, trevliga caféer och framförallt massor med natur. I en alldeles perfekt pärla, bara tre minuter från tunnelbanan, går det att bo insynsskyddad med vacker natur utanför och en balkong i solläge hela dagen. Här finns ett stort och ljust vardagsrum med öppet in till det trevliga köket, och ett likaså luftigt sovrum. Den nyliga totalrenoveringen gör bostaden till områdets finaste hem!

Interiör
Denna perfekt planerade bostad ritades fram under en arkitekttävling för Gubbängsområdet redan år 1940, och planlösningen är aktuell än idag. Denna bostad vinner dock många extrastjärnor tack vare helrenoveringen som genomfördes bara för några år sedan. Stilrent och uppdaterat med ett fokus på detaljer! Här finns ett snyggt och trevligt kök, med gott om förvaring samt utrymme till att både laga och njuta av mat. Det stora dubbelfönstret ger härligt ljus. Vardagsrummet är riktigt rymligt, perfekt för att ha bjudning med ett större sällskap eller bara njuta helt ensam. Med högt i tak och snyggt infällda spotlights känns rummet extra stort och ljuset kommer in från det stora dubbelfönstret, balkongdörren och köksfönstret. Hemmet har ingen insyn och på balkongen är det solläge hela dagen!

Bostaden har genomgående ekparkett förutom i hallen där det ligger riktigt snyggt och stilrent klinkergolv, uppvärmt för extra komfort. Badrummet är helkaklat, mörkt på golv och vitt på väggar. För den som önskar kunna slappna av lite extra så går det att byta dusch till badkar. Sovrummet är underbart ljust och luftigt, med en garderobsvägg och trevliga fondväggar. Även här är det ett stort dubbelfönster som släpper in ljuset som ger omedelbart lugn och ro.

Med mera
Gubbängen ritades och byggdes av Stockholm Stad under 40- och 50-talet. Det var då viktigt att de boende inte bara skulle bo bra, det var också krav på bland annat ett rymligt vardagsrum separat från matrummet och att det inte skulle vara några sovplatser i köket. Vidare var det viktigt att området skulle vara både trivsamt och självförsörjande. Dessa faktorer lever kvar än idag, speciellt har Gubbängen vuxit fram till att bli ett riktigt charmigt område med trevliga byggnader, mycket natur, goda kommunikationer och ett mysigt torg. Just denna bostad kvalar dessutom in på första plats med en extra smart och trivsam renovering. Lägg där till en stabil förening med ett övernattningsrum för gäster samt ett eget gym!


Rumsbeskrivning

Entré / Hall
Plats för avhängning och förvaringsmöbel. Uppvärmt klinkergolv och säkerhetsdörr.

Badrum
Svart klinker på golv och vitt kakel på väggana. Tvättställ på kommod med spegelskåp ovan. Infällda spotlights i tak, handdukstork och toalett. Duschhörna men gott om plats för att byta till badkar. Fönster och förvaringsskåp.

Master bedroom 
Plats för dubbelsäng. Fönster vetter gata. Mycket förvaring i garderobsvägg och väggskåp. Parkettgolv.

Vardagsrum med balkong
Sällskapsrum med öppen planlösning mot kök. Utgång till balkong med sol hela dagen. Plats för sällskapsmöbler. Parkettgolv. Förberett för sonos högtalare i tak och tv-bänk med all el och kommunikation för tv.

Kök
Vita köksskåp med fast matbord och gott om förvaringsmöjligheter. Arbetsbänk med nedsänkt rund disko, induktionshäll med fläkt ovan. Inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn. Kyl & frys, diskmaskin och vinkyl. Fönster mot lummig innergård. Parkettgolv.

Övrigt
Alla rummen är med inbyggd belysning i tak, parkettgolv och all el är omdragen med atomatsäkringar och nya uttag och strömbrytare/dimmers!


Övrigt

Till lägenheten finns källarförråd om ca. 6 kvm.

Föreningen har ett gym enbart för föreningens medlemmar. Nås via källargången. 
Det finns även ett övernattningsrum som kan hyras för 50 kr/natt. Dock högst sju dagar sammanhängande. 

Två tvättstugor finns i denna huslänga med helt ny maskinpark. Två tvättmaskiner,en torktummlare och ett torkrum i verdera. Nås via källargången.

Cykelrum och grovsoprum finns. 

Basutbudet ingår i avgiften från Comhem. Fiber/bredband finns med 100 Mbit från Bahnhof.

Det finns 11 parkeringsplatser, kostar 400 kr/mån. Intern kö.

Dokument Energideklaration Planlösning Trivselregler Stadgar Driftkostnader / månad El: 330 kr Försäkring: 108 kr Fakta Boarea:
51 kvm
Antal rum:
2
Våning:
2 av 3
Lgh. nr. skv:
1102
Lgh. nr. brf:
154
Hiss:
Nej
Balkong:
Ja
TV / internet:
Bahnhof och Com hem
Andelstal:
1,18327%
Avgift:
2 701 kr / månad Värme, Vatten, Kabel-TV
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1946
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
438 kr / månad
Energiklass:
D
Energiprestanda:
61kWh/m² kWh/m2
Fönster:
2-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Komm. skatt:
29.82 %

Föreningen Namn:
BRF Skåpbo
Äkta förening:
Ja

Föreningsinformation

Föreningen har 95 lägenheter varav 76 är bostadsrätter och 18 hyresrätter. Dessa 18 hyresrätter ses som en dold ekonomisk tillgång till föreningens redan goda ekonomi. Utöver det så finns även 21 lokaler varav Iron Gym är en av dom hyresgästerna i lokalerna. Föreningen ombildades i september 2013.
Sedan ombildningen 2013 har föreningen amorterat ner 13.5 miljoner kronor på deras lån. Senast under 2018 amorterade föreningen tre miljoner kronor.
Under 2018 har föreningen fått tillbaka försäkringsersättning på ett belopp om 1 415 672 kronor.

Inga planerade avgiftsändringar och föreningen tillåter inte juridisk person.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och fastigheten är med tomträtt.
Tomträtten ska omföhandlas  2026-03-31. 

Förreningen består av 5 huskroppar, adresserna är Skåpvägen 1-13 samt Bordsvägen 11-27.

I förreningens allmänna utrymmen används el till 100% från vindkraft. Uppvärmning i föreningen är med bergvärme.
Sedan bergvärmen installerades 2018 görs besparingar på värmekostnader på mellan 300-400 tkr/år.

Under våren 2015 har husen gåtts igenom grundligt och fullständigt, i syfte att skapa en underhållsplan som sträcker sig över de kommande 30 åren. En sådan plan finns nu att tillgå, och kommer framöver användas som underlag för planerat underhåll.

RENOVERINGAR
1994 Fasad
1994 Tak
1994 Fönsterbyte Bordsvägen
1994 Stambyte
2005 OVK
2015 Fönsterbyte Skåpvägen
2017 installerade bergvärmeanläggning
2017 Samtliga trapphus målades om
2018 Ny makiner i alla tvättstugor
2019 Alla skyddsrum renoverade och besiktigade.
2019 Dränering baksida Bordsvägen 15-21


Planritningar
Länkar Föreningens hemsida

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid