Alla bilder

Järla Sjö

Garverigränd 7, 2tr

Rum:
4 rum och kök
Boyta:
97 kvm
Byggår:
2013
Boarea:
97 kvm
Antal rum:
4
Antal badrum:
2
Våning:
2 av 7
Lgh nr skv:
0904
Lgh. nr. brf:
204
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
Ownit
Andelstal:
2,00900%
Avgift:
6 281 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
2013
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
På samma våningsplan
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
30.06%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Läderfabriken
Acc. jur. pers.:
Nej
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
300 kr
Försäkring:
79 kr
Totalt / mån:
379 kr

Visning

Visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Planritningar

Beskrivning

Äkta industrikänsla, stora öppna ytor och underbart ljusinsläpp i Järla Sjö!

I gamla Läderfabriken anno 1898 finns denna unika bostad med 385 centimeter till tak, enorma fönster, generösa sociala ytor och tre bra sovrum varav ett med platsbyggd våningssäng. Fantastiska industridetaljer, en stor balkong och trivsam utsikt mot ljusgården gör detta till drömhemmet 2022! Att hemmet dessutom ligger på eftertraktade Garverigränd 7, i en ypperlig förening, gör det hela ännu lite bättre. Järla sjö är den lilla kvartersstaden i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära!

Interiör
I en trevlig öppen planlösning smälter kök och vardagsrum till ett, där hela ytan är som gjord för sociala sammanhang likväl som att intimt mysa med familjen och återhämta sig från vardagspulsen. Köket går i svart-vitt med detaljer från storkök för den rätta känslan, gott om förvaring och matlagningsglädjen är som inbyggd i väggarna. Köksön går att flytta för att behändigt kunna anpassa rummet till dagsbehovet. Denna bostad är verkligen präglad av en förstklassig New York-känsla, som bara går att få när ett hem är skapat i en äkta gammal fabrik. Ljuset genom de välvda fönsterna är fullkomligt magiskt och rymligheten måste upplevas på plats!
Med tre bra sovrum och ytterligare en möjlighet att inreda barnrum eller kontor intill master bedroom, får verkligen hela familjen plats. Samtliga sovrum har ett trivsamt ljus och gott om plats för både sängar och förvaringsmöbler. Två av sovrummen har garderobsväggar och i hallen finns ytterligare garderober för förvaring. Två badrum blir praktiskt när flera ska samsas, där det ena fungerar som gäst-wc och det andra har den härliga inglasade duschen samt både tvättmaskin och torktumlare. Badrummen hänger snyggt ihop med bostadens industrikänsla med vitt kakel på väggarna och hexagonklinker i svart på golvet, med övriga detaljer i svart-vitt. Kort sagt är detta ett riktigt drömhem i mycket trevliga omgivningar!

Med mera
När Läderfabriken gjordes om till bostäder togs stor hänsyn till att behålla den fantastiska känslan av industri och samtidigt skapa ombonade och unika hem mitt i den genuint mysiga småstaden Järla Sjö. Här är det nära till Nacka Forum och Sickla Shopping när det behovet finns. För den som önskar komma ut i naturen finns det fina promenadstråk längs vattnet, kanske med ett dopp från någon av flytbryggorna! Med Nackareservatet intill går det ypperligt att njuta av grönska och joggingspår, eller blir det en tur upp eller ner för Hammarbybacken? Denna förening är något utöver det vanliga, förutom att bostäderna ligger i fantastiska Läderfabriken har man genom föreningen tillgång till garage, gym med lekrum bakom en glasvägg, en biosalong med sköna fåtöljer och inte minst ett hundspa! 

Entré
Säkerhetsdörr och garderober och gott om plats för avhängning. Målade väggar och genomgående mörka ektiljor på golvet i hela lägenheten. Ingång till badrum och gäst WC.

Badrum 
Vita kaklade väggar och uppvärmt klinkergolv. Toalett, tvättställ, spegel och bra med förvaring i golvskåp. Handukstork, dusch bakom industriglasvägg och infällda spotlights i tak. Arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare under och vägghängda skåp ovan. 

Gäst-WC
Toalett och tvättställ. Klinkergolv.

Sovrum III
Platsbyggd våningssäng garderobsvägg med dubbelfönster mot gård. Mörka ektiljor på golv.

Sovrum II
Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Garderobsvägg och dubbelfönster mot gård. Mörka ektiljor på golv. 

Kök
Kök från leverantören Kvänum med ett rymligt skafferi. Maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl/ frys. Stilren fläkt från Kvänum med restauranglook. Den fristående arbetsbänken ger gott om förvaringsutrymme och stor arbetsyta med en bänkskiva av granit. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet

Vardagsrum med balkong
En god rymd i detta rum med plats för både soffor och matbord. Flertalet höga fönster för ljusinsläpp mot Järla Sjö. Även utgång till stor balkong i sydvästläge.   

Master bedroom 
Plats dubbelsäng och nattduksbord samt gott om plats för att bygga gaderobsvägg mot vägg alternativ som sänggavel. Rummet angränsar även till ett barnrum/kontor. Ett glasparti med dörrar industriell design mot vardagsrum. 

Barnrum/kontor
En yta med härligt ljusinsläpp och plats för barnsäng alt, skrivbord. Med egen utgång till balkongen i sydvästläge. 

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Föreningens lån för fastigheten ligger på 8,000kr/kvm i boarea. 

Förråd
Det finns ett förråd på samma våningsplan som tillhör lägenheten om ca.5 kvm.

Bredband och tv
Detta levereras från Ownit. Hastigheten är 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
I huset finns gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa.
Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång.
Dessutom finns cykelrum och barnvagnsrum. 

Garage med el platser
Föreningen har två garage i huset som nås via hiss. Totalt finns det 19 stycken p-platser varav alla är med el laddning.
En p-plats kostar mellan ..............kr/ månad beroende på storlek.  

Hiss
Det finns två hissar, varav en är stor industrihiss i fastigheten.

Lite historia om huset
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
DSC_6918_print
_A7A1056
DJI_0459_print
Visa fler bilder
DSC_6922_print
DSC_6913_print
DSC_6954_print
DSC_6896_print
6889-6902
DSC_6970
DSC_6955_print
DSC_6927_print
DSC_6940_print
DSC_6951_print
DSC_6900_print
6937-6931
DSC_6960
DSC_6885_print
DSC_6881_print
DSC_6857_print
DSC_6860_print
6948-6905
DSC_6842_print
6845-6843
DSC_6851_print
6836-6840
6870-6871
_A7A1055
_A7A1054
_A7A1052
_A7A1053
DJI_0653
DJI_0651
12141393_1-312-5_2D_web

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.