Alla bilder

Saltsjöqvarn / Nacka

Sjökvarnsbacken 10, 2tr

Rum:
3.5 rum och kök
Boyta:
128 kvm
Byggår:
2007
Boarea:
128 kvm
Antal rum:
3.5
Antal badrum:
1
Våning:
2 av 9
Lgh nr skv:
0801
Lgh. nr. brf:
2031
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
Ownit
Andelstal:
2.5482%
Nettoskuld:
1 034 944 kr
Avgift:
6 966 kr / månad Vatten, Värme
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
2007
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
30.06%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Utsikten 1 Saltsjöqvarn
Acc. jur. pers.:
Nej
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
725 kr
Totalt / mån:
725 kr

Visning

Visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Planritningar

Beskrivning

Nyrenoverad och spektakulär våning med utsikt mot vattnet!

Här bor ni med bara några steg ner till kajkanten där ni kan njuta vackra solnedgångar och höra ekande skratt från Gröna Lund. Runt hörnet ligger Elite Hotel Marina Tower som blir som ert andra vardagsrum och Sturebadet med spa och gym samt utmärkta restauranger som inte minst mysiga och hippa Boule & Berså. SL-båten tar er över till Djurgården och Gröna Lund på fem minuter eller till Nybrokajen på en kvart. I dessa fantastiska omgivningar finner ni ett unikt hem med högt i tak, smart planlösning, magiska fönster och inglasad balkong med havsutsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Gröna Lund. Hemmet har stora ytor med öppen planlösning och vackra detaljer, två sovrum, gott om förvaring och en walk-in-closet!

Interiör
Detta är en riktigt rymlig fyra med två sovrum men som också enkelt går att göra om till tre sovrum. Bostaden är nyrenoverad med iögonfallande detaljer, ta till exempel det vackra stengolvet i hallen, industriglasdörrarna mot ett av sovrummen eller fondväggen i sten i vardagsrummet. Köket har svarta träluckor som står i vacker kontrast till den ljusgrå bänkskivan och stänkskyddet i sten. Här finns massor med förvaringsmöjligheter och gott om ytor att laga mat på. Förutom den sedvanliga maskinparken finns inbyggd belysning i vitrinskåp och lådor och ett snyggt spritskåp i ena änden av köksön. Köket ligger i halvt öppen planlösning med vardagsrummet, och mellan kök och vardagsrum har matgruppen en given plats. I vardagsrummet tar takhöjden på 2.80 ut sin fulla rätt och rummet är luftigt med härligt ljus och vacker utsikt! Intill ligger TV-rummet och den inglasade balkongen. Dessa rum ihop med matsalen ger en mycket stor yta att leva och röra sig på.
Bostaden har idag två trevliga sovrum. Det ena sovrummet har en garderobsvägg och plats för en stor säng och förvaringsmöbler. Mastersovrummet har en egen walk-in-closet, plats för dubbelsäng och ytterligare möbler. Den främre väggen inklusive dubbeldörrar är helt i glas vilket gör rummet ljust och binder ihop hemmets genomgående stilrena tema. Hemmets badrum går i beige och vitt, här finns flera spegelskåp för förvaring, kombimaskin och ett större badkar med glasvägg så att det även är enkelt att duscha med både tak- och handdusch. Önskar man ett ytterligare badrum går det att installera i hallen eller i anslutning till mastersovrummet. I den stora inbjudande hallen består den ena väggen av inbyggda garderober med skjutdörrar och inbyggd belysning, dessutom finns det plats för skoställ, hatthylla, ytterligare förvaring och en sittmöbel. Våningen med sina generösa umgängesytor passar utmärkt för stora släktmiddagar och fester. Här behöver ingen trängas!

Med mera
När omgivningen är fullkomlig blir livet lätt och trivsamt – oavsett om det är vardag eller fest. Här har ni restaurangerna utanför porten, eller vad sägs om trevliga SQ på bottenplan av Elite hotel Marina Tower? För er som vill gå på spa eller träna på gym finns fantastiska Sturebadet. Om ni vill längre bort kan ni promenera över till grannkvarteren Hammarby Sjöstad eller Södermalm, eller nyttja goda kommunikationer: båten över till Nybroviken eller Djurgården, eller varför inte till Nacka Strand eller Blockhusudden. Ni kan ta buss 53 och 55 eller några minuters promenad till Saltsjöbanan som går in till Slussen. Att bo här är som att bo på lyxsemester året om, omgiven av allt som behövs i vardagen utan att behöva släpa på packningen. 

Brf Utsikten 1 Saltsjöqvarn äger fastigheten Sicklaön 37:52, föreningen består av 46 bostadsrättslägenheter.
Föreningen äger marken och styrelsen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Föreningens ekonomi är stabil och föreningens lån har amorteras med sammanlagt 1 000 000 kr under 2022. Lånen uppgår därefter till totalt drygt 40 miljoner kronor (de har amorterats ned betydligt under flertalet år). Efter amorteringar 2022 är föreningens lån per kvadratmeter bostadsyta 8 936 kr. Styrelsens strategi är att fortsätta verka för minskad skuldsättning. Detta för att minska räntekänslighet och för att möjliggöra framtida återinvesteringar i nödvändigt underhåll av fastigheten.

Internet/bredband
Bredband från Ownit tillkommer som en obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 109kr/mån. Finns upp till 1000 Mb/s.

TV
Föreningen har en gemensam TV-antenn, så följande alternativ erbjuds:

  1. Basutbudet (SVT1, SVT2, SVT24/Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4 och TV6) via ”markbundna nätet”: anslut TVns antennkabel till vänstra uttaget i väggen
  2. Basutbud + betalkanaler kan också ses mha Digital-TV. Kräver abonnemang hos Ownit och TVn ansluts via ett av datauttagen i väggen med hjälp av en LAN-kabel.

Garage
Föreningen disponerar en parkeringsplats till varje lägenhet i det närliggande varmgaraget Utsikten. Garaget är kameraövervakat, avgiften är för närvarande 1000 kr/mån. Gästparkering finns på de översta planen i samma garage.

Gästlägenhet 
Bokningsbar lägenhet för 250kr/natt dom rymmer två personer. Bilder finns på föreningens hemsida.

El
Elförbrukning och nätanslutning, faktureras med en schablon per kvadratmeterlägenhetsyta som tillägg på 725 kronor/ månaden
En avräkning efter mätt individuell förbrukning sker årligen genom elektronisk avläsning av den mätare som finns i varje lägenhet.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. I föreningens försäkring ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Samfälligheter
Brf Utsikten 1 ingår tillsammans med nio andra bostadsrättsföreningar, Elite hotel, samt Hospitalet i Saltsjöqvarns samfällighetsförening (SQSF). Brf Utsikten 1 delar tvättstuga och bastu med de två bostadsrättsföreningar Västra Hamnplan och Utsikten 2.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns hobbyrum, bastu och relaxrum att boka i föreningen. 

Lägenhetsinformation
Säljarna köpte denna som en 4 rok om 128 kvm. Säljarna har tagit bort väg mellan vardagsrum och loungerum. På så sätt gjort om lägenheten till en 3,5 rok. Men det går givetvis att återställa lägenheten med tre sovrum, dvs 4 rok. Föreningen lämnar i utdrag ur lägenhetsförteckningen att lägenheten är 128 kvm och två rum och kök. 

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
DSC_8948_print
DSC_8942_print
DSC_9022_print
Visa fler bilder
DSC_7722_print
DSC_8959_print
9025-9066
DSC_8963_print
DSC_9002_print
DSC_8972_print
DSC_8976_print
DSC_9000_print
DSC_8989_print
DSC_8992_print
DSC_8969_print
DSC_8986_print
DSC_9055_print
DSC_9037_print
DSC_9035_print
DSC_9041_print
DSC_9064_print
DSC_9058_print
9013-9066
9045-9048
DSC_1321_print
DSC_1304_print
Marina_fasad
poolen_marina
DSC_1329_print
DSC03913
DSC_1307_print
DSC_7726_print
DSC_1318_print
DSC_1313_print
DSC_1334_print
12255352_1-312-5_2D_web

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.