Övrigt, Fastigheten
Bostadsrätt - Lägenhet

Norrtullsgatan 16 b
Vasastan

6 000 000 kr accepterat pris
2 rum och kök
71 kvm
2 369 kr / månad
Visningar
29/11
Visningsanmälan krävs
; ;

Stor och optimalt planerad tvåa, balkong mot gård i trevliga Vasastan

Accepterat pris! 6.000.000 sek!

En ypperlig tvåa, som eventuellt skulle kunna bli en trea, genomgående med utsikt i två väderstreck ligger i otroligt trevliga kvarter med allt runt omkring: goda kommunikationer, caféer, restauranger, mysiga Hagaparken och Brunnsviken! Hemmet har charmiga detaljer som burspråk, dubbeldörrar i glas och balkong mot föreningens fina gård. Med stora ytor går det utmärkt att få ett hem som passar för familjen eller paret. Renoveringschans på utmärkt adress ett par minuter från Odenplan! 

Interiör
Från kapprummet öppnar den inre hallen upp till hemmets alla rum. Till vänster genom dubbeldörrarna i glas öppnar vardagsrummet upp där det både vackra och charmiga burspråket tillsammans med massor av yta ger rummet ordentligt med rymd. Här är det utmärkt med plats för att möblera både en soffhörna och en matplats. Tillbaka genom hallen passeras både klädkammaren och badrummet. Badrummet, som är väl tilltaget, är idag kaklat i vitt och blått, förberett för tvättmaskin och med gott om plats för avställningsmöbler och förvaring. 
Beläget mot gården finns först köket, också riktigt väl tilltaget med massor av arbetsyta, förvaring i skåp och lådor och plats för alla köksmaskiner såklart. Från fönstret går vyn ut mot den trevliga gården, en perfekt plats att blicka ut över från matbordet. Sovrummet vetter också mot gården och eftersom utgången till balkongen finns här betyder det att du kan njuta av balkongstunden i lugn och ro. Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng, sängmöbler och klädesförvaring. 

Med mera
Detta hem skulle med fördel kunna få ett ansiktslyft så att du som boende verkligen kan sätta din prägel och skapa ett eget hem att trivas i under lång tid framöver. Läget i trevliga Vasastan är oslagbart med kommunikationer, promenadavstånd både till parker och butiker, caféer och fantastiska restauranger, dessutom med en bra mataffär just över gatan. Hagaparken och mysiga Brunnsviken blir det självklara valet för söndagspromenaden och i den direkta närheten finns Matteusskolan för förskoleklass upp till högstadium och självklart flera förskolor. Det finns också yogastudios, Vanadisbadet, caféer och resatauranger i kvarteren runt omkring. Föreningen är stabil med nyligen sänkta avgifter och för de boende finns övernattningslägenhet att hyra, hobbyrum och träningsrum – ta hissen som går raka vägen ner till gymmet! Och speciellt föreningens fina gård med lusthus, sittplatser såväl inne som ute och grillmöjligheter! 


Rumsbeskrivning

Entré
Avhängningsmöjgligheter och graderob. Linoleummatta.

Innerhall / Walk in closet
Detta utrymme är knutpunkt till alla lägenhetens rum. Den har också en klädkammare att tillgå. Linoleummatta.

Kök
Här finns det plats för köksbord och gott om förvaring. Rostfri arbetsbänk med vid klinker ovan. Maskinellt är köket utrustat med diskmaskin, fläkt, kombinerad ugn/spis, kyl-/frysskåp. Linoleummatta och fönster mot gård.

Sovrum
Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Utgång till lägenhetens balkong. Linoleummatta och fönster mot gård.

Balkong
Fritt sydostläge med plats för diverse planteringar och möblemang. Här avnjuts solen som bäst kring morgon och förmiddag. Trätrall på golvet och ytan är ca 6 kvm. 

Badrum
Klinker på väggarna och linoleummatta på golv. Rymligt badrum utrustat med badkar, handdukstork, tvättställ, wc, vägghängt skåp samt förberett för tvättmaskin.

Vardagsrum med burspråk
Dubbla inglasade dörrar från hallen nås vardagsrum. Här finns god om plats för matplats och soffmöblemang. Flera fönster mot Norrtullsgatan i burspråk. Ekparkettgolv. 


Övrigt

Förråd
Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Förrådet är ca 5 kvm.

TV/Telefoni/Internet
Föreningen har för närvarande ett gruppavtal med ComHem om leverans av TV och bredband. Gruppavtalet innehåller TV Medium 8 Favoriter/ Bredband, Medium 100/Hemtelefoni. 

Parkering
Föreningen har 11 förhyrda parkeringsplatser längs med fasaden på Vanadisvägen. Det är i dagsläget kö till dessa.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger mellan Vanadisvägen 11A och 11B med ingång från gården. Där finns fyra tvättmaskiner, fyra torktumlare, en grovtvättmaskin, ett torkskåp och en mangel. 

Gården
Innanför staketet på gården finns föreningens ”egen” gård med ett lusthus, sittplatser både inom- och utomhus samt två grillar. Här möts vi spontant på fika, grillning, städdagar m.m. Gården går även att boka för privata luncher/middagar/ barnkalas/studentmottagningar o dyl. 

Gemensamma föreningslokaler – Oden och Ymer.
Oden kan man hyra för övernattningsgäster, barnkalas e dyl. Den ligger bredvid tvättstugan och är utrustad med en bäddsoffa, toalett, duschkabin, TV, kök med kyl, mikro, kokplatta, porslin och bestick. Priset är 250 kr/natt.

Ymer ligger i samma ingång och är ett gemensamt studie-/mötes-/samtalsrum. Där finns TV, toalett, stolar och ett stort bord för 8-10 personer. Här har även styrelsen möte en gång i månaden.

Gym
I källaren finns ett gym med dart-tavla, pingisbord samt tränings-utrustning som löpband, cykel, crosstrainer, multigym, rodd, lösa vikter, boxningssäck m.m. 

Hobbyrum
Föreningen har ett litet hobbyrum som är utrustat med en del verktyg. 

Grovsoprum
Grovsoprummet har ingång från Vanadisvägen.

Cykelrum
Cykelrummet ligger till höger om porten Vanadisvägen 11B. 

Dokument Energideklaration Planritning Årsredovisning 2019 Stadgar Driftkostnader / månad El: 250 kr Försäkring: 50 kr Fakta Boarea:
71 kvm
Antal rum:
2
Våning:
2
Lgh. nr. skv:
1203
Lgh. nr. brf:
3
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
Com hem
Andelstal:
1.622900%
Avgift:
2 369 kr / månad Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1991
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Driftkostnad:
300 kr / månad
Energiklass:
E
Energiprestanda:
121 kWh/m2
Fönster:
3-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Komm. skatt:
29.82 %

Föreningen Namn:
Brf Mimer
Acc. jur. pers.:
Nej
Äkta förening:
Ja
Hemsida:
Föreningsinformation

Brf Mimer består av ett flerbostadshus på adress Vanadisvägen 11 och Norrtullsgatan 16. Det byggdes ursprungligen av Svenska Bostäder 1990-1991 och blev bostadsrättsförening 2004. Totalt har föreningen 59 lägenheter varav en med hyresrätt ( Denna är om 73 m² och räknas som en dold tillgång till föreningens redan goda ekonomi)
Sedan finns även ett gruppboende med fyra lägenheter. Utöver detta har föreningen 3 stycken lokaler som alla är uthyrda till samma hyresgäst Stockholm Stad och används som förskola.

Föreningens ekonomi är god och man har en stor intäkt från förskolan som hyr de tre lokalerna.
Man har under året 2020 amorterat ned den totala belåningen med 700 000 kr, från vad som går att utläsa ur årsredovisningen 2019.

Ingen planerad förändring av månadsavgiften finns f.n. 
Årsavgifterna sänktes 2018 med 10% och i samband med budgetarbetet inför år 2020 beslutade föreningen att sänka avgifterna med ytterligare 10%.


Genomförda renoveringar:
2019 - Nytt löpband gymmet, konstgräs på gården samt ledarmarturer källaren.
2018 - Nya brandgasluckor i fastighetens fem trapphus
2018 - Vägg, förskolan
2018 - Ny träsarg vid fastighetens södra tomtgräns
2017 - Nytt lusthus på gården
2017 - Byte av resterande två av fem frånluftsfäktar
2016 - Ombyggnad hissar
2016 - OVK, obligatorisk ventilationskontroll
2015 - Renovering gästlägenhet
2015 - Utbyte av två frånluftsfläktar
2014 - Gårds- och entrébelysning ombyggd till LED
2013 - Målning och belysning, trapphus
2009 - Energideklaration
2009 - Spolning avloppsrör
2007 - Målning yttertak
2005 - Utbyte tvättstugeutrustning

Planerade renoveringar:
2021 - Investera i ombyggnad av ventilation och undercentral för att minska energiförbrukningen.
2021 - Målning allmänna utrymmen
2022 - OVK, obligatorisk ventilationskontroll
Föreningen har år 2010 upprättat en underhållsplan, vilken sträcker sig 25 år. Planen uppdateras fortlöpande.

Föreningen äger inte marken.
Tomtsättsavgälden är per idag 777.300 kr /år. Avtalet gäller i 10år och ska omförhandlas år 2024.

Överlåtelse- samt pantsättningsavgift debiteras köpare.


Planritningar

Andra objekt från samma mäklare

Belopp Budgivare Tid