Alla bilder

Finnboda/ Nacka

Finnboda Varvsväg 10B. 3tr

Rum:
3 rum och kök
Boyta:
88 kvm
Byggår:
2013
Pris:
5 995 000 kr
Boarea:
88 kvm
Antal rum:
3
Antal badrum:
1
Våning:
3 av 8
Lgh nr skv:
1304
Lgh. nr. brf:
234
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
Ownit
Andelstal:
0.009747%
Avgift:
5 195 kr / månad Värme, Vatten,
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
2013
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
På vinden
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
30.06%
Pantsatt:
Nej
Namn:
BRF Saltsjö Vy
Acc. jur. pers.:
Ja
Äger marken:
Nej
Äkta förening:
Ja
El:
300 kr
Försäkring:
150 kr
Totalt / mån:
450 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Sjöglimt från generös och ljus hörntrea, vid Finnbodas mysiga kaj!

I ett hem med stora sociala ytor och underbart ljusinsläpp från tre väderstreck går det att bo riktigt bra! Havsnära i Finnboda hamn erbjuds ni det lugna livet med matbutik, restaurang och pendlarbåtar samtidigt som staden med både puls och kommers finns på kort avstånd. Hemmet på hörnet har gott om plats för familjen eller paret som önskar komma närmare naturen. På våning tre kommer ni upp en bit och kan samtidigt spana ner på omgivningen. Till bostadsföreningen hör en trevlig innergård, en underbar gemensam terrass och lekpark.

Interiör
Hemmet har sannerligen en ledig och välkomnande känsla med vinklar och vrår som för tankarna till lekfullhet och frihet. Ett stort och luftigt vardagsrum med underbart ljusinsläpp från flera fönster blir tillsammans med den öppna planlösningen gentemot köket en riktigt härlig oas för umgänge. Köket går i vitt med inslag av en grå nyans som kontrast, och är välutrustat med många skåp och lådor som gör matlagningen enkel och trivsam. Med utgång från vardagsrummet ligger hemmets trevliga balkong där soltimmarna räknas från eftermiddag till kväll, den absolut bästa tiden att njuta av balkonghäng om sommaren och utsikten mot vattnet!
Bostaden har två bra sovrum, master bedroom ligger intill vardagsrummet och delar det härliga ljuset från balkongen genom två stora fönster från golvet nästan hela vägen till taket! Garderobsväggen tar hand om det mesta av kläder och annan förvaring så att rummet får gott om yta. Sovrum nummer två passar fint som barnrum med våningssäng och förvaring eller som ett arbetsrum. Innanför säkerhetsdörren i hallen finns en inbyggd garderob och lite längre in finns även ett inbyggt städskåp. Badrummet är helkaklat och utrustat bland annat med tvättmaskin, torktumlare och flera bra skåp för förvaring! 

Med mera
Vid kajen i Finnboda hamn har ett unikt sjö- och skärgårdsnära område fått växa fram under det senaste decenniet. Resultatet är kreativ arkitektur i rogivande och inspirerande omgivningar där vattnet och naturen får stor plats. I närområdet finns bland annat Ica, gym och restaurang Docklands samtidigt som det är nära till Sickla köpkvarter. För den som helst åker landvägen finns det flera bussar både in mot stan och mot Nacka. Från kajen går pendlarbåtarna över till Lidingö, Nacka, Djurgården och framförallt in till city och Nybroviken. Men kanske allra mysigast är promenaden eller löpturen längs vattnet hela vägen över till Söder!  

Entré
Hall med gott om avhängning och en hel garderobersvägg plus en garderob/städskåp till. Ekparkettgolv och säkerhetsdörr. 

Sovrum II
Plats för våningssäng eller ett arbetsrum. Fönster utan insyn, skjutdörr och ekparkettgolv. .

Kök
Vita köksluckor, bänkskiva i inspirerad granitkeramik med nedsänk diskho. Under köksskåp finns belysning och vit kakel.  Köksö mot vardagsrum med gott om arbetsyta och förvaring. Maskinell utrustningen med induktionshäll, helkyl och helfrys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, varmluftsugn och en vinkyl. 

Vardagsrum med utgång till balkong
Är med en öppen planlösning mot köket och plats för matbord. Utgång till lägenhetens balkong med eftermiddagssol och en del havsutsikt. I detta rum finns många härliga fönster med ljusinsläpp i flera väderstreck. Plats för soffa och tv-bänk m.m.

Master Bedroom
Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Garderobsvägg med skjutdörrar. Fönster mot balkong. 

Sovrum II
Plats för stor säng eller ett arbetsrum. Stort fönster. Garderobsvägg med skjutdörrar.

Badrum
Snyggt helkaklat duschrum med uppvärmt klinkergolv. Toalett, dusch och tvättställ på kommod med förvaring samt spegelskåp med belysning. Tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finner du arbetsbänk och överskåp.

Brf Saltsjö Vy förvärvade fastigheten av Ikano Bostad under 2013 och tecknade totalentrepenadkontrakt med Ikano Bostadsproduktion samma år. Inflyttning i lägenheterna skedde i omgångar från september 2014 till januari 2015. Föreningen äger fastigheten Nacka Sicklaön 37:71 på Finnboda Varvsväg 10 A-D. Huset består av 130 bostadslägenheter fördelade på storlekarna 2,5:or, 3:or och 4:or.

Ekonomi
Föreningen har en stabil och god ekonomi och har gjort flera extra amorteringar på lån för det överskott som blivit över tid. Ingen avgiftsändring är planerad.

Underhåll/renoveringar
Plan för framtida underhåll har fastställts. Tvåårsbesiktning med påföljande åtgärder genomfördes under 2017. Femårsbesiktning har genomfördes hösten-vintern 2019-2020. Återstående problem har åtgärdats och besiktats.

Övrigt
Lägenheterna är uppvärmda via ett centralt luftvärmesystem och är kopplat till kommunens fjärrvärmenät. Varje lägenhet har en köksfläkt kopplad till luftvärmesystemet vilket innebär att fläkten inte kan bytas ut till annan variant. . Det är tillåtet att grilla på balkongerna med el eller gasolgrill, dock inte gasol vid inglasad balkong

Fastigheten har ett nyckellöst system för entréer och garage. Under hösten 2019 färdigställdes handikappanpassning i fastigheten, och de flesta allmänna dörrar öppnas automatiskt.

I anslutning till fastigheten finns en lekplats med bland annat sandlåda, gungor, klätterställning och äventyrsbana.
Brf Saltsjö Vy är medlem i Finnboda Hamn Samfällighetsförening (FHS) där vi då har en andel i driften av nämnda lekplats.  

Föreningen har tecknat kollektiv fastighetsförsäkring. Varje bostadsrättsinnehavare behöver alltså teckna en egen hemförsäkring men ej bostadsrättstillägg eftersom det ingår i föreningen fastighetsförsäkring.

Garage och parkering
Föreningen har ett eget garage under huset med hiss ner från varje port/uppgång. Det finns 79 garageplatser för fordon och dessa kostar 1040 kr/månad (enl 2022 års pris) som beslutas vid styrelsemöte varje höst. Av dessa platser kan för närvarande 30 st användas som laddplatser för elbilar. Tillägg 300 kr och 1.35 kr per kilowatttimme, inkl moms. Planer finns på framtida utbyggnad.
Samtliga priser för fordonsplatser avseende 2022:
Elbilsplats garage (nr 43-72) 16 080 kr/år, 1040+300 = 1 340 kr/mån + elförbrukning (1.35 kr kWh inkl. moms)
Bilplats garage utan el 12 480 kr/år, 1 040 kr/mån
Bilplats ute vid östra gaveln 9 000 kr/år, 750 kr/mån
Mc/scooterplats 6 240 kr/år, 520 kr/mån
Mopedplats 3 600 kr/år, 300 kr/mån
Cykelplats 1 800 kr/år, 150 kr/mån
Parkeringsplats med handikapptillstånd finns utomhus under tak mellan port B och C. Det finns även två uteplatser vid den östra gaveln. Kontakta garageansvarig i styrelsen vid behov av plats, möjligheten att erhålla plats i nära framtid kan finnas.

Det finns också boendeparkering i området med möjlighet att parkera längs Finnboda Varvsväg och Finnboda Kajväg i mån av plats. Brf Saltsjö Vy är tilldelade ett visst antal platser på samma sätt som övriga föreningar i området. Dessa tillstånd kostar 650 kr/månad och handhas av Corepark, tel 08- 650 02 15.

För besökande finns parkering längs Finnboda Varvsväg och Finnboda Kajväg. Dessa kostar 15 kr/tim eller 75 kr/dygn.

Gemensamma utrymmen
I husets entréplan finns fyra rymliga cykelförråd, ett barnvagnsrum och två soprum för hushållssopor. I båda soprummen kan även matkompost lämnas. Övrigt avfall lämnas vid återvinningsstationen vid Kvarnholmsvägen 50, eller återvinningsstationen förbi Hästholmens båtklubb, höger mot Kvarnholmen, eller vid Nacka kommuns återvinningscentraler.

I föreningen finns också en stor gemensamhetslokal för alla medlemmar. Lokalen kan hyras för fest/kalas (max 35 personer) eller för övernattning (det finns fyra bäddar). I lokalen finns kök, kyl, spis och diskmaskin samt porslin att låna. I stora allrummet finns bäddsoffor och matgrupp samt ett badrum med dusch ute i hallen (dörr mellan allrum och hall). Kostnaden är 350 kr/dygn. För att boka lokalen använder man sin kodbricka för egen inloggning på den digitala infotavlan som finns på plan 0 i varje entré/port. Fakturan kommer kvartalet efter via avgiftsavin från SBC.

Via C-uppgången på våning 7 finns en gemensam terrass för den som gillar att grilla, sola eller bara koppla av. Här finns träd, blommor och planteringar. Här finns också tre grupper med bord och stolar samt en stor grill. En kikare finns på kortsidan mot vattnet för att kunna se ut mot fjärden och Djurgården mitt emot.

Innergården på bottenvåningen är en trivsam oas med träd och planteringar, bänkar, belysning och konstnärlig utsmyckning.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Storlekarna på förråden varierar beroende på lägenhetsstorlek. Dessa är uppmärkta med lägenhetsnummer.

Energideklaration
En översyn med efterföljande åtgärder har gjordes 2020 vilket har inneburit att vi har lyckats effektivsera el och värmeenergi och därmed sänkta kostnader för uppvärmning och belysning. Här är en länk till Energideklaration från juni 2020.

Kabel-TV och Bredband
Vi är ansluten till Ownits bredbands och TV-tjänster via fiber. Hastigheten in i lägenheten är upp till 1000 mbit/sek. I gruppavtalet med Brf Saltsjö Vy ingår ca 16 HD/TV-kanaler via TV-box, samt möjlighet att streama samtliga kanaler var som helst inom EU och på olika plattformar via tjänsten Ownit Play. Ovanstående ingår i månadsavgiften och kostar fn 176 kr/mån. Om medlem vill teckna sig för flera tjänster och kanaler är det en affär mellan medlem och Ownit eller annan leverantör, inte Brf Saltsjö Vy. 

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
DSC_7298_print
DSC_7996_print
DSC_7350_print
Visa fler bilder
DSC_7339
DSC_7334_print
DSC_7322_print
DSC_7286_print
DSC_7346_print
7292-7290
DSC_7355_print
7341-7343
DSC_7310_print
DSC_7274_print
DSC_7284_print
7265-7267
DSC_7264_print
7253-7255
DSC_7258_print
DSC_7369
DSC_7373
DSC_7371
DSC_8006_print
DSC_8011_print
DSC_8012_print
DSC_7374
11743080_1-312-5_2D_web

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.