Alla bilder

Järla sjö / Nacka

Garverigränd 7, 6tr

Rum:
5 rum och kök
Boyta:
133 kvm
Byggår:
2013
Pris:
13 500 000 kr
Boarea:
133 kvm
Antal rum:
5
Antal badrum:
2
Våning:
6 av 6
Lgh nr skv:
1303
Lgh. nr. brf:
601
Hiss:
Ja
Balkong:
Takterrass & franska balkonger
TV / internet:
Ownit
Andelstal:
2.56200%
Avgift:
7 628 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
2013
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
Ja
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
30.31%
Pantsatt:
Nej
Namn:
Brf Läderfabriken
Acc. jur. pers.:
Ja
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
450 kr
Totalt / mån:
450 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Magnifikt penthouse med takterrass och panoramavy över vattnet!

I gamla Läderfabriken anno 1898 finns denna helt unika bostad som knappt går att göra rättvisa med ord. Modern bekvämlighet tillsammans med Läderfabrikens unika och välrenommerade industridetaljer, sociala ytor, 4 bra sovrum och en underbar takterrass är bara några av guldkornen som ingår i detta på alla sätt fullkomliga hem. Dessutom glaspartier från golv till tak som ohämmat tar in den magiska utsikten, dubbla badrum och flera franska balkonger. Allt i en makabert bra förening! Järla sjö är en liten kvartersstad i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära.

Interiör
En underbar öppen planlösning smälter kök och vardagsrum till ett där de är vända rakt mot vattnet utan något som stör den vackra utsikten. Hela ytan är som gjord för sociala sammanhang likväl som att intimt mysa med familjen och återhämta sig från vardagspulsen. Slå dig ner och njut av naturen och takåsarna genom fönsterväggen! Köket går i svart-vitt med detaljer från storkök för den rätta känslan, gott om förvaring och matlagningsglädje är som inbyggt i väggarna. Ljuset strilar in från två väderstreck och en matplats placeras med fördel här. Genom en spiraltrappa från uteplatsen nås hemmets körsbär på moset: takterrassen! En riktigt stor och härlig terrass som tornar över hela området och gör bostaden till ett palats att njuta av oavsett tid på året!

Med fyra bra sovrum får verkligen hela familjen plats, oavsett om det är många som ska få ett eget rum eller om det behövs rum till hemmakontor eller gästrum. Samtliga sovrum har en fransk balkong och plats för både sängar och förvaringsmöbler. Två ordentliga badrum blir också praktiska när flera ska samsas. Badrummen hänger snyggt ihop med bostadens industrikänsla med vitt kakel på väggarna och hexagonklinker i svart på golvet, med övriga detaljer i svart-vitt. Kort sagt är detta ett drömhem utan dess like och måste verkligen upplevas på plats!

Med mera
Som boende i Läderfabriken blir du medlem i en fantastisk förening som gemensamt ger tillgång till ett välutrustat gym med överblick genom en glasvägg till barnrummet bredvid, en biosalong med sköna biofåtöljer, ett hund-spa och möjlighet att hyra garageplats. Oscar properties som hade hand om förvandlingen från fabrik till bostäder har verkligen lyckats skapa unika hem som både har den råa industrikänslan och är genuint ombonade. Omgivningen i Järla sjö bidrar verkligen till att boendet är i högsta klass: här bor du med småstadskänsla intill Nackareservatet med promenadstråk längs vattnet, bryggor och grönska samtidigt som stad, kommunikationer och shopping finns på behagligt avstånd.

Bron över
En mysigt och privat bro över till bostaden ifrån trapphus med egen ingång. Det finns utgång både ifrån hall och sovrum III till denna entré. Det finns även trappa upp till takterrassen.

Takterrass
Magisk utsikt över Järla Sjö men hela vägen in till City, Hammarbybacken och Nacka. Ca. 30kvm så gott om plats för möblemang. 

Entré/Hall
Säkerhetsdörr! Gott om plats för avhängning. Vita väggar och genomgående mörka ektiljor på golvet i hela lägenheten. 

Master bedroom
Plats för dubbelsäng och nattduksbord med gott om förvaring. Fransk balkong och utsikt över vattnet i öst. 

Badrum
Vitkaklade väggar samt uppvärmt klinkergolv. Toalett och tvättställ. Duschhörna, handdukstork och infällda spotlights i tak

Sovrum III
Detta rum är i passagen i hallen. Detta kan vara sovrum/barnrum/kontor. Glasdörr ut mot trappa upp till takterrass.  

Sovrum II
Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Plats för både förvaring och arbetsbord.Fransk balkong med utsikt i öst med magisk sjöutsikt.

Badrum II
Vita väggar med kakel samt uppvärmt klinkergolv. Toalett, tvättställ, handdukstork, badkar och infällda spotlights i tak.

Innerhall
Här hittar vi kombinerat förvaringsutrymme tillsammans med tvättmaskin & torktumlare.

Kök
Kök från leverantören Kvänum med ett rymligt skafferi. Maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl och frys. Stilren fläkt från Kvänum med restauranglook. Stor arbetsyta med en bänkskiva av granit. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrum. Två franska balkonger ut mot Järla Sjö. 

Vardagsrum
Magiska industriella fönster med utsikt över Järlasjön. Två franska balkonger med utsikt över vattnet. Rakt söderläge med  sol under stort sett hela dagen. Plats för både soffmöblemang och matplats.

Sovrum IIII
Rymmer stor säng och nattduksbord. Fransk balkong in mot fastigheten. 

Med mera
Våningen har genomgående mörka ektiljor på golv.  Sammanlagt åtta franska balkonger och en takterrass. Dom flesta kvadratmetrarna i denna våning har sjöutsikt. 

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Föreningens lån för fastigheten ligger på 8,000kr/kvm i boarea. 

Sedan föreningen bildades 2013 har avgifterna legat still, medan många kostnader ökat för varje år.
Det handlar om att de löpande kostnaderna för t ex el, sophämtning, städning, hiss-service, bredband, försäkring, värme, teknisk förvaltning, vatten och avlopp har stigit kontinuerligt. Den 1 juli höjdes avgiften.  

Det finns ett förråd på plan två som tillhör lägenheten om ca. 10 kvm.

Bredband och tv levereras från Ownit. Hastigheten är 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Det finns två hissar, varav en är stor industrihiss i fastigheten.

I huset finns gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa.
Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång.

Dessutom finns cykelrum och barnvagnsrum. 

Föreningen har två garage i huset som nås via hiss. med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar. En p-plats kostar mellan 975-1275 kr/ månad beroende på storlek.  

Lite historia om huset
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Rakt söderläge
The Frame
Sol från morgon till kväll
Visa fler bilder
Platsbyggd
Öppet mellan kök och vardagsrum
Paus
Tid för återhämtning
Vardagsrum
Franska balkonger
Matplats
Öst
Stora ytor
Bra kök från Kvänum
Matplats
Hammarbybacken
Soffdel
Bortre sovrum IIII
Utsikt
Fönster från golv till tak
Från entré
Hall
Sovrum II
Bra storlek
Badrum II
Med badkar
Master bedroom
Fransk balkong i öst
Dusch
Badrum
Sovrum III/kontor
Med utgång till bro och trappa upp
Hall / Entré
Högst upp
Sott om yta för sittplatsmöbler
Fler avd. på takterrass
Magiskt
Järla Sjö
Oslagbar utsikt
Egna broar över till bostäderna
Planritning
Takterrassen

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.