Alla bilder

Järla Sjö / Nacka

Winborgs väg 21

Rum:
4 rum och kök
Boyta:
106 kvm
Byggår:
2017
Pris:
7 495 000 kr
Boarea:
106 kvm
Antal rum:
4
Antal badrum:
2
Våning:
3 av 4
Lgh nr skv:
1201
Lgh. nr. brf:
6-1201
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
Com hem
Andelstal:
0.82320%
Avgift:
6 713 kr / månad Värme, kallvatten & marksända TV-kanalerna
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
2017
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Bergvärme och liten del fjärrvärme
Komm. skatt:
30.06%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Turbínhallen
Acc. jur. pers.:
Nej
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
350 kr
Försäkring:
75 kr
Totalt / mån:
425 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Öppen och spatiös fyra med balkong i idylliska Järla sjö!

Högt upp i huset, med ett insynsskyddat och sydvästligt läge bor ni med generös och öppen planlösning som gjord för familjemys såväl som sociala tillställningar. Köket och vardagsrummet delar på tre fönster i fil som släpper in ett ljuvligt ljus och trevlig utsikt. I hemmet finns tre alternativt fyra bra sovrum och två badrum, båda med dusch. Här bor ni bara ett stenkast upp från vattnet och badbryggorna i ett område mitt i naturen, där ni väljer mellan strandpromenad och skogstur för söndagsaktiviteten. Nacka Forum och Sickla Shopping ligger nära för allt som behöver inhandlas, och förutom bussar och Saltsjöbanan kommer snart tunnelbanan hela vägen ut hit! 

Interiör
I detta hem har ni en riktigt trevlig planlösning för vardagsrum och kök. En kortare vägg skiljer rummen åt, vilket ger plats att hänga teven på den ena sidan och förvaring i köksbänken på den andra sidan. Köket byggdes ut för ett par år sedan och har ljusgrå ramluckor längs den längre väggen, mitt emot sitter träfronter på breda lådor, med bänk i stenkomposit. Det finns gott om arbetsytor, och i lådor och skåp får ni plats med alla köksattiraljer. Dessutom har ni fullstor både kyl och frys vilket gör att ni enkelt kan planera veckans mat för hela familjen. Mellan vardagsrum och kök har ni en utmärkt plats att möblera matbordet där ni gärna njuter av den lummiga utsikten mot trädtopparna. Här sitter tre fönster i fil och ger ett underbart ljus till de två rummen. Vardagsrummet är generöst tilltaget så att ni kan möblera för både familjehäng och socialt umgänge. Bakom vardagsrummet har ni en liten korridor och två stora sovrum mot varsitt väderstreck.
I hallen, som känns riktigt ljus och öppen tack vare fönstren ut mot balkongen, står två stora garderober där ni hänger av er ytterkläder och skor. I den andra änden ligger ett sovrum, men först har ni den trevliga balkongen som är vänd ut mot gården. Här får ni plats med utemöbler och njuter av morgon- och förmiddagssolen till efter lunchtid. Bredvid hallen, innan ni kommer in till köket, ligger en stor klädkammare som kan användas som sovrum, och mitt emot har ni ett av hemmets två badrum. Här är väggarna kaklade i vitt och på golvet ligger ljusgrå klinker. Duschen har en vikbar glasvägg och ovanför handfatet sitter ett spegelskåp. Bakom vardagsrummet, mellan de två sovrummen i den bortre delen av hemmet, ligger det andra badrummet, även det klätt i vitt kakel på väggarna och ljusgrå klinker på golvet. Här har ni förutom dusch, handfat med spegelskåp och toalett, även handukstork, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och skåp ovanför. 

Område
Brf Turbinhallen, som innefattar de fyra byggnaderna Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen, är en stor förening med totalt 205 bostäder och tre hyreslokaler som ger intäkter till föreningen. Inom föreningen finns det parkeringsplatser att hyra och samfälligheten äger bryggorna, vattnet och badplatserna utanför alla fastigheter inom Järla sjö. Det finns även föreningslokal och gym att tillgå som medlem.
Det trevliga området Järla sjö är verkligen en liten oas där naturen smälter samman med småstad. Längs med vattnet går den fina strandpromenaden med badbryggor, perfekt för ett dopp oavsett tid på året! Om sommaren går det även att hyra både båt och kajak, och om vintern kan ni åka långfärdsskridskor när isen lagt sig. Det var under åren 1925-1952 som Winborgs & Co, som bland annat tillverkade ättika och senap, var aktiva här. Winborgs väg är uppkallad efter denna verksamhet som en memoar till områdets historia. Med Nackareservatet (Hellasgården) intill går det ypperligt att njuta av grönska och joggingspår, eller träna uthållighet via en tur upp och ner för Hammarbybacken. Samtidigt är det nära till Nacka Forum och Sickla Shopping när det behovet finns, och kommunikationerna är utmärkta med många busslinjer och Saltsjöbanan, samt påbörjat bygge av tunnelbana.

Brf Turbinhallen äger fastigheten Nacka Sicklaön 145:19 och innefattar fyra byggnader med namnen Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen. Antal våningsplan är två till fyra stycken och antal trapphus 14 stycken. Turbinhallen och Ritningskontoret byggs i de befintliga delarna av Gustaf de Lavals fabrikslokaler. Maskinhallen Byggs delvis på befintlig fasad. Gårdshusen är helt nyproduktion i form av åtta stycken radhus inne på gården. Byggnaderna inrymmer totalt 205 stycken bostadsrättslägenheter i varierad storlek från ettor till femmor samt två stycken hyreslokaler,(totalt tre hyresgäster med skola) en skola och ett garage i två plan över mark.

Oktober 2023 höjdes avgifterna i föreningen med 60 kr/kvm/år.
Inga planerade avgiftshöjningar i föreningen! Föreningen äger även marken.
Juridisk person godkänns ej.

Föreningen är del av samfälligheten Järla Sjö. Härigenom erbjuds möjlighet att hyra garageplats (kö), extra förråd (kö) m.m. Samfälligheten äger bryggan, vattnet och badplatserna utanför alla fastigheter inom Järla sjö. För mer information se https://jarlasjo.se/.

Föreningen har ca. 9 miljoner i intäkter från avgifter men hela 6 680 281 kronor till kommer från två lokaler, en skola och alla garageplatser. Så föreningen har goda intäkter och kan hålla avgifterna på en bra nivå, ca. 700 kronor/kvm/år. 

Föreningens lån om 235 527 032 kronor och hela fastighetens total inkomst bärande yta om 18 840 kvm. Slår man på den hela inkomstbärande ytan så får föreningen en belåningsgrad om 12 500 kronor/kvm i föreningslån. 

Förråd
Lägenhetsförråd av nätade väggar till varje lägenhet finns i källaren. 

Individuell elmätare och varmvatten
Ett centralt el-abonnemang är tecknat för föreningen med undermätare till respektive lägenhet. Avgiften för elförbrukning och varmvatten debiteras respektive lägenhet enligt förbrukning och läggs till på avin för månadsavgiften.

Parkering/Garage 
I föreningen finns garage i två plan, ca 120 stycken parkeringsplatser. Plats kostar 1.000-1.500 kr beroende på storlek.
Det råder även boendeparkering i området till en månadskostnad (se Järla Sjö Samfällighet).
Idag administreras kön till garaget, avtalsskrivning och avisering för garageplatserna av Parkando. Kontakta dem för exakta priser och platstillgång. Finns lediga platser dagsläget! 

Elplatser
Laddplatser kommer byggas både i garage och utomhus. Läs mer här: https://jarlasjo.se/2023/09/14/inbjudan-till-informationsmote-om-laddplatser-i-jarla-sjo/

Cykel & barnvagnsförråd
Cykelförråd finns i garaget samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagns- och rullstolsförråd finns.

Gemensamma utrymmen
I Turbinhallens södra del finns tillgång till bastu samt ett mindre gym. Den gemensamma innergården är plattbelagd, krattad betong, gångytor, blommor och trä.

TV & Bredband
Fastigheten är fiberansluten via Comhem. Bredband levereras med upp till hastigheten 1000 Mbit och debiteras som en obligatorisk avgift på 220 kr/mån utöver månadsavgiften. Kabel-TV via Com Hem. Föreningen har för avsikt att låta de marksända TV-kanalerna ingå i månadsavgiften. Utöver det kan de boende teckna individuella avtal med leverantören för utökat kanalutbud.

Kommunikation
Det finns både buss och Saltsjöbanan idag men tunnelbanebygget är påbörjat. 

Fiskerätt, Båt- och kanotklubb
Genom Järla Sjö Samfällighet finns en fiskerätt i Järlasjön. En gång per år har varje förening i Järla sjö rätt att fiska egna kräftor.

Renoveringar
Inga stora kommande renoveringar 

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
DSC 2345 print
DSC 2348 print
DSC 2339 print
Visa fler bilder
DSC 2331 print
DSC 2334 print
DSC 2314 print
2327-2328
DSC 2311 print
DSC 2318 print
DSC 2321 print
DSC 2362
DSC 2289 print
DSC 2308 print
DSC 2304 print
DSC 2351 print
DSC 2282 print
2270-2274
2355-2353
DSC 2359 print
DSC 2365
2273-2267
2298-2297
DJI 0157 print
DJI 0149 print
DJI 0925
DJI 0927
DJI 0932
DSC 0775
DSC 0778
DSC 0780
11577862 1-312-5 2D web

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.