Alla bilder

Järla Sjö

Garverigränd 7, 3tr

Rum:
3 rum och kök
Boyta:
87 kvm
Byggår:
1898
Pris:
7 600 000 kr
Boarea:
87 kvm
Biarea:
13 kvm
Antal rum:
3
Antal badrum:
2
Våning:
3 av 7
Lgh nr skv:
1003
Lgh. nr. brf:
305
Hiss:
Ja
Balkong:
Egen uteplats
TV / internet:
1000 Mbit/s och tv via Ownit ingår i avgiften
Andelstal:
1.80200%
Avgift:
5 365 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1898
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
Ja
Uppvärmning:
Centralvärme
Komm. skatt:
30.06%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Läderfabriken
Acc. jur. pers.:
Nej
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
450 kr
Försäkring:
140 kr
Totalt / mån:
590 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Äkta industrikänsla med unika detaljer intill vattnet i Järla Sjö!

I gamla Läderfabriken anno 1898 finns denna unika bostad med 4,4 meter i tak, enorma fönster, generösa sociala ytor en egen liten uteplats. Lägg till två bra sovrum, ett ordentligt loft samt två badrum och den redan stora trean känns ännu större. Fantastiska industridetaljer i kombination med lyxiga materialval, närheten till vattnet och en ypperlig förening gör detta till ett unikt drömhem! Järla sjö är en liten kvartersstad i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära.

Interiör
Ljus och öppen yta blir signumet för vardagsrummet som tornar upp som hemmets hjärta med de två gigantiska fönsterpartierna som släpper in enormt med ljus och rymd. Både loungedel och matbord får utmärkt plats här och takhöjden på 4,4 meter ger en underbar känsla av rymd i hela hemmet. Vardagsrummet ligger i öppen lösning med köket, bara en köksö på hjul skiljer rummen åt. Köket har stilrena restaurangdetaljer, självklart med gott om plats för matlagning och förvaring. Ovanför köket är loftet byggt, oerhört praktiskt med ståhöjd och möjlighet till ett extrarum. Denna bostad är verkligen präglad av en förstklassig New York-känsla, som bara går att få när ett hem är skapat i en äkta gammal fabrik. Ljuset är fullkomligt magiskt och rymligheten måste upplevas på plats!
Intill vardagsrummet ligger master bedroom, ett stort och ljust rum med gott om plats för en stor säng och sängmöbler. En walk-in-closet gömmer undan kläder och förvaring. Hemmets andra sovrum nås från hallen, också ett ljust rum i bra storlek med en praktisk garderobsvägg. Badrummet går i en stil som passar så väl med industrikänslan: svart-vitt, kakel i halvförband med mörk fog och svarta hexagoner på golvet. Komplett med badkar på lejontassar! Samma snygga stil går igen på gästtoaletten där tvättmaskin och torktumlare är placerade. Hallen är riktigt rymlig med ytterligare en garderobsvägg och ovanför ytterdörren släpper ett fönster in ljus.

Med mera
Oscar Properties, som färdigställde ombyggnationen 2013, har varsamt sparat fastighetens industriella karaktär och ursprung och skapat detta unika och lyxiga hem mitt i genuint mysiga småstaden Järla Sjö. Här är det nära till Nacka Forum och Sickla Shopping när det behovet finns. För den som önskar komma ut i naturen finns det fina promenadstråk längs vattnet, kanske med ett dopp från någon av flytbryggorna? Med Nackareservatet intill går det ypperligt att njuta av grönska och joggingspår, eller träna uthållighet med en tur upp och ner för Hammarbybacken. Denna förening är något utöver det vanliga, förutom att bostäderna ligger i fantastiska Läderfabriken har man genom föreningen tillgång till garage, gym med lekrum intill där glasväggen gör att det går att hålla koll på barnen under träningen, ett biorum och inte minst, ett hund-spa!

Entré med liten uteplats
Säkerhetsdörr med fönster ovan för ljusinsläpp! Garderober och gott om plats för avhängning. Ingång till sovrum II och badrum. 

Sovrum II
Plats för säng och skrivbord. Garderober och dubbelfönster mot ljusgård. 4.4 m i takhöjd. 

Badrum 
Vita kaklade väggar och uppvärmt klinkergolv. Toalett, tvättställ, spegel och bra med förvaring i golvskåp. Handukstork, badkar och infällda spotlights i tak.

Kök
Kök från leverantören Kvänum med ett rymligt skafferi. Maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl/ frys. Stilren fläkt från Kvänum med restauranglook. Den fristående arbetsbänken ger gott om förvaringsutrymme och stor arbetsyta med en bänkskiva av granit. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet

Vardagsrum med loft
Takhöjd om 4.4 meter med ett tillbyggt takloft om ytligare 13 kvm biarea. Två stora och höga fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för både soffmöblemang och matplats.

Gäst WC
Toalett, tvättställ och tvättmaskin och torktumlare. 

Takloft 
Perfekt yta att använda som gästrum, kontor eller tv lounge. Höjden är 1.88 m.

Master bedroom
Plats för dubbelsäng (sängen på bild är 2m x 2m, så extra bred) och nattduksbord samt gott om förvaring i walk in closet. Stora fönster.

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Nyckeltal:
Belåning per kvm ligger på 8.033 kr/kvm.

Sedan föreningen bildades 2013 har avgifterna legat still, medan många kostnader ökat för varje år.
Det handlar om att de löpande kostnaderna för t ex el, sophämtning, städning, hiss-service, bredband, försäkring, värme, teknisk förvaltning, vatten och avlopp har stigit kontinuerligt. Den 1 juli höjdes avgiften.  

Det finns ett förråd på plan två som tillhör lägenheten om ca. 2,5 kvm.

Bredband och tv levereras från Ownit. Hastigheten är 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Det finns två hissar, varav en är stor industrihiss i fastigheten.

I huset finns gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa.
Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång.

Dessutom finns cykelrum och barnvagnsrum. 

Föreningen har två garage i huset som nås via hiss. med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar. En p-plats kostar mellan 975-1275 kr/ månad beroende på storlek.  

Lite historia om huset
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Magi
Öppen planlösning
Fasad
Visa fler bilder
Industriell känsla
Drönare

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.