Alla bilder

Järla sjö

Garverigränd 7, 3 tr

Rum:
4 rum och kök
Boyta:
114 kvm
Byggår:
1898
Pris:
9 850 000 kr
Boarea:
114 kvm
Antal rum:
4
Antal badrum:
2
Våning:
3
Lgh nr skv:
1009
Lgh. nr. brf:
309
Hiss:
Ja
Balkong:
Fransk balkong
TV / internet:
1000 Mbit/s och tv via Ownit ingår i avgiften
Andelstal:
2.361%
Avgift:
6 392 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1898
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
30.06%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Läderfabriken
Acc. jur. pers.:
Nej
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
250 kr
Försäkring:
110 kr
Totalt / mån:
360 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Äkta industrikänsla, stora öppna ytor och sjöutsikt i Järla Sjö!

I gamla Läderfabriken anno 1898 finns denna unika bostad med 4,3 meter i tak, enorma fönster, stora sociala ytor och tre bra sovrum mot gården. Fantastiska detaljer, fransk balkong och en ypperlig förening gör detta till drömhemmet 2021! Järla sjö är en liten kvartersstad i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära!

Interiör
När Läderfabriken gjordes om till bostäder togs stor hänsyn till att behålla den fantastiska känslan av industri och samtidigt skapa ombonade och unika hem, vilket resulterat i detta magiska New York-inspirerade hem! Hela den öppna ytan för kök, vardagsrum och matsal är som gjort för sociala stunder i familj och goda vänners lag. Köket med restaurangdetaljer utnyttjar bostadens magiska takhöjd med förvaring högt upp på väggarna. Massor av yta, ett stort skafferi och en trevlig köksö är de rätta förutsättningarna för en trevlig stund med matlagning i köket. I vardagsrumsdelen går det att mysa i stora soffor såväl som att anordna årets dansfest. Med en fransk balkong och fönster som tar himlen rakt in är hemmet komplett!
Lugnt beläget mot gården vetter tre bra sovrum, ett master bedroom med en garderobsvägg och två mindre med plats för sängar och förvaring. Tack vare takhöjden går det utmärkt att bygga loft, kanske speciellt i master bedroom: ytterligare ett rum eller en walk-in-closet. Ett stort badrum med både dusch och badkar i härligt svart-vitt ligger i mitten av hemmet. Här finns även tvättmaskin och torktumlare. För gästerna finns en mindre wc, alltså totalt två toaletter i bostaden!

Med mera
Oscar Properties, som färdigställde ombyggnationen 2013, har varsamt sparat fastighetens industriella karaktär och ursprung, och skapat denna unika hem mitt i genuint mysiga småstaden Järla Sjö. Här är det nära till Nacka Forum och Sickla Shopping när det behovet finns. För den som önskar komma ut i naturen finns det fina promenadstråk längs vattnet, kanske med ett dopp från någon av flytbryggorna! Med Nackareservatet intill går det ypperligt att njuta av grönska och joggingspår, eller blir det en tur upp eller ner för Hammarbybacken? Denna förening är något utöver det vanliga, förutom att bostäderna ligger i fantastiska Läderfabriken har man genom föreningen tillgång till garage, gym och en biosalong!

Entré
Spatiös hall med gott om plats för avhängning. Vita väggar och genomgående mörka hela ektiljor på golvet i hela lägenheten.

Sovrum II
Rymligt sovrum med plats för 1.60m säng, skrivbord och garderob. Stora fönster mot lugn ljusgård.   

Sovrum III
Plats för säng och bra förvaring med två garderober. Stora fönster mot lugn ljusgård.

Master bedroom
Plats för dubbelsäng och nattduksbord, gott om förvaring i en hel garderobsvägg. Två stora fönster mot ljusgård

Gäst - Wc
Vita väggar samt svart klinker på golv. Toalett och tvättställ.

Badrum
Kaklade väggar samt klinker på golv. Tvättmaskin och torktumlare. Tvättställ med spegel och glashylla. Dusch samt stort badkar och handdukstork

Kök
Kvänum kök i öppenplanlösning med vardagsrummet. Rymligt skafferi samt en hel maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl och frys. Snygg fläkt från kvänum med restaurang look. Gott om förvaring samt en smidig köksö på hjul

Vardagsrum
4,3 meter tak höjd, utskikt mot Järla sjö. Stora ljusinsläpp från 3 stora fönster med marmor fönsterbrädor samt en härlig franska balkongen. Plats för både soffa och matplats.

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Föreningens lån för fastigheten ligger på 8 000 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. 

 

Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa. Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång. Dessutom finns cykelrum, barnvagnsrum och källarförråd. Lägenheterna är utrustade med 1000 mbit/s bredband som ingår i avgiften.

Föreningen har 2 garage med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar. En p-plats kostar mellan 975-1275 kr/ månad beroende på storlek. Föreningens ekonomiska förvaltare är Viredo och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Vardagsrum
_A7A1030
_A7A1033

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.