Alla bilder

Järla Sjö

Garverigränd 7. 2tr

Rum:
3 rum och kök
Boyta:
79 kvm
Byggår:
1898
Pris:
6 600 000 kr
Boarea:
79 kvm
Antal rum:
3
Antal badrum:
1
Våning:
2 av 7
Lgh nr skv:
0905
Lgh. nr. brf:
205
Hiss:
Ja
Balkong:
Tre franska balkonger
TV / internet:
1000 Mbit/s och tv via Ownit ingår i avgiften
Andelstal:
1.63600%
Avgift:
4 872 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1898
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
Ja
Uppvärmning:
Centralvärme
Komm. skatt:
30.31%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Läderfabriken
Acc. jur. pers.:
Ja
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
230 kr
Totalt / mån:
230 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Industrikänsla, sociala ytor och tre franska balkonger i Läderfabriken!

I gamla Läderfabriken anno 1898 finns denna unika bostad med 4 meter i tak, enorma fönster, generösa sociala ytor och två bra sovrum. Här utgörs magin av fantastiska industridetaljer blandade med modern bekvämlighet samt en ypperlig förening. Järla sjö är en liten kvartersstad i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära!

Interiör
Köket i detta hem plockar verkligen upp den genomgående och unika industrikänslan med restaurangdetaljer och den öppna lösningen gentemot vardagsrummet. Den mobila köksön gör att ytan går att möblera helt efter tycke och behov. Sällskapsdelen är hemmets givna samlingsplats där både matsalsdel och loungedel får plats. Allt med den magiska takhöjden och en trevlig inramning av två franska balkonger med pardörrar. Denna bostad är verkligen präglad av en förstklassig New York-känsla, som bara går att få när ett hem är skapat i en äkta gammal fabrik. Ljuset och rymligheten måste verkligen upplevas på plats!
Hemmet har två trivsamma och välplanerade sovrum. Båda rummen har den underbara takhöjden, gott om plats för både säng, förvaring och skrivbordshörna. Ljuset i båda rummen kommer in från högt placerade fönster och till master bedroom hör ytterligare en fransk balkong med dubbeldörr. Ett stort badrum finns i bostaden, självklart i en stil som passar så väl in i hemmets industrikänsla med detaljer i svart-vitt. Tvättmaskin och torktumlare i bostaden är en sådan där praktisk detalj som ofta är riktigt uppskattad!

Med mera
När Läderfabriken gjordes om till bostäder togs stor hänsyn till att behålla känslan av industri och samtidigt skapa ombonade och unika hem mitt i den genuint mysiga småstaden Järla Sjö. Här är det nära till Nacka Forum och Sickla Shopping när det behovet finns. För den som önskar komma ut i naturen finns det fina promenadstråk längs vattnet, kanske med ett dopp från någon av flytbryggorna! I Nackareservatet intill går det ypperligt att njuta av grönska och joggingspår, eller blir det en tur upp eller ner för Hammarbybacken? Denna förening är något utöver det vanliga, förutom att bostäderna ligger i fantastiska Läderfabriken har man genom föreningen tillgång till garage, gym, en biosalong och till och med ett hund-spa!

Alternativa planlösningar
Det finns möjlighet att både skapa tre sovrum av befintliga två. Alternativ att flytta båda sovrummen till ett och sedan öppna upp det andra sovrummet till ett enormt spatiöst vardagsrum och matsal med tre franska balkonger/sjöutsikt och två fönster i väst. Se våra olika alternativa planlösningar! 

Entré
Säkerhetsdörr och garderober och gott om plats för avhängning. Målade väggar och genomgående mörka ektiljor på golvet i hela lägenheten. Ingång till badrum.

Badrum 
Vita kaklade väggar och uppvärmt klinkergolv. Toalett, tvättställ, spegel och bra med förvaring i golvskåp. Handukstork, dusch och infällda spotlights i tak.

Sovrum II
Plats för säng och skrivbord. Garderober och dubbelfönster mot gård. 3.6 m i takhöjd och mörka ektiljor på golv. 

Kök
Kök från leverantören Kvänum med ett rymligt skafferi. Maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl/ frys. Stilren fläkt från Kvänum med restauranglook. Den fristående arbetsbänken ger gott om förvaringsutrymme och stor arbetsyta med en bänkskiva av granit. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet

Vardagsrum med franska balkonger 
Takhöjd om 3.6 meter med utsikt över Järlasjön. Två franska balkonger och höga fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och en skön utekänsla härliga sommardagar. Vardagsrum med och gott om plats för både soffmöblemang och matplats.

Master bedroom
Magisk sjöutsikt från dubbelsäng och nattduksbord samt gott om förvaring i garderobsvägg, fransk balkong med höga fönster och ett par högre mot park. 

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Föreningens lån för fastigheten ligger på 8,000kr/kvm i boarea. 

Sedan föreningen bildades 2013 har avgifterna legat still, medan många kostnader ökat för varje år.
Det handlar om att de löpande kostnaderna för t ex el, sophämtning, städning, hiss-service, bredband, försäkring, värme, teknisk förvaltning, vatten och avlopp har stigit kontinuerligt. Den 1 juli höjdes avgiften.  

Det finns ett förråd på plan två som tillhör lägenheten om ca. 10 kvm.

Bredband och tv levereras från Ownit. Hastigheten är 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Det finns två hissar, varav en är stor industrihiss i fastigheten.

I huset finns gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa.
Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång.

Dessutom finns cykelrum och barnvagnsrum. 

Föreningen har två garage i huset som nås via hiss. med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar. En p-plats kostar mellan 975-1275 kr/ månad beroende på storlek.  

Lite historia om huset
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Vardagsrum
Ljust sovrum i sydvästläge
Dubbla franska balkonger
Visa fler bilder
Högt i tak
Öppen planlösning
Alt. planritning m. stort vardagsrum och matsal
Järla Sjö
Härlig takhöjd
Matplats
Gott om förvaring
Kök
Detaljer
Sociala ytor
Ingång till sovrum
Sjöutsikt
Alt. 4rok m. tre sovrum
Sovrum II och ev. III
Arbetsbord
Säng
Entré
Badrum
Badbryggor
Läderfabriken
Järla Sjö
Fasad
Planritning
Alt. planritning m. stort vardagsrum och matsal
Alt. 4rok m. tre sovrum
Entré
Finns att göra!
Gym

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.