Alla bilder

Järla Sjö

Garverigränd 7, 4tr

Rum:
3 rum och kök
Boyta:
84 kvm
Byggår:
1898
Pris:
7 450 000 kr
Boarea:
84 kvm
Antal rum:
3
Antal badrum:
1
Våning:
4 av 7
Lgh nr skv:
1105
Lgh. nr. brf:
403
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
1000 Mbit/s och tv via Ownit ingår i avgiften
Andelstal:
1.74%
Avgift:
4 710 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1898
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
Ja
Uppvärmning:
Centralvärme
Komm. skatt:
30.31%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Läderfabriken
Acc. jur. pers.:
Ja
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
370 kr
Försäkring:
140 kr
Totalt / mån:
510 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Industrikänsla, underbar balkong och sjöutsikt i Järla Sjö!

Gamla Läderfabriken, anno 1898, huserar sedan 2013 unika bostäder med fantastisk interiör och magisk utsikt. Detta hem har 3,6 meter i tak, enorma fönster, stora sociala ytor och balkong högt upp i skyn. Fantastiska industridetaljer i kombination med lyxiga materialval, vattenvy och en ypperlig förening gör detta till ett unikt drömhem! Järla sjö är en liten kvartersstad i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära!

Interiör
Ljus och öppen yta blir signumet för vardagsrummet som tornar upp som hemmets hjärta med de två pardörrarna helt i glas som leder till balkongen. Den snygga vägghyllan är platsbyggd och blir riktigt praktisk när det kommer till placeringen av teve och mediastation blandat böcker och andra prydnadsföremål. Både loungedel och matbord får utmärkt plats här och den genomgående takhöjden på 3,6 meter ger en underbar känsla av rymd i hela hemmet. Vardagsrummet ligger i öppen lösning med köket, bara en köksö på hjul skiljer rummen åt. Köket har stilrena restaurangdetaljer och utnyttjar bostadens takhöjd med förvaring högt upp på väggarna, självklart med gott om plats för matlagning och förvaring. Här är det sociala ytor för familjen och hela vänskapskretsen!
Intill vardagsrummet ligger master bedroom, ett stort och ljust rum med utsikt mot vattnet. En garderobsrad tar hand om kläderna om man vill nyttja rummet intill som barnkammare, annars som walk-in-closet eller tvättstuga, det finns både tvättmaskin och torktumlare. Hemmets andra sovrum nås från hallen, också ett ljus rum i bra storlek. Badrummet går i en stil som passar så väl med industrikänslan: svart-vitt, kakel i halvförband med mörk fog och hexagoner på golvet. Komplett med badkar på lejontassar! Hallen är rymlig med flertalet garderober och ovanför ytterdörren släpper ett fönster in ljus. 

Med mera
Oscar Properties, som färdigställde ombyggnationen 2013, har varsamt sparat fastighetens industriella karaktär och ursprung och skapat detta unika och lyxiga hem mitt i genuint mysiga småstaden Järla Sjö. Här är det nära till Nacka Forum och Sickla Shopping när det behovet finns. För den som önskar komma ut i naturen finns det fina promenadstråk längs vattnet, kanske med ett dopp från någon av flytbryggorna? Med Nackareservatet intill går det ypperligt att njuta av grönska och joggingspår, eller träna uthållighet med en tur upp och ner för Hammarbybacken. Denna förening är något utöver det vanliga, förutom att bostäderna ligger i fantastiska Läderfabriken har man genom föreningen tillgång till garage, gym med lekrum intill där glasväggen gör att det går att hålla koll på barnen under träningen, ett biorum och inte minst, ett hund-spa!

Entré
Säkerhetsdörr med fönster ovan för ljusinsläpp! Garderober och gott om plats för avhängning. Målade väggar och genomgående mörka ektiljor på golvet i hela lägenheten. Ingång till sovrum II och badrum.

Sovrum II
Plats för säng och skrivbord. Garderober och dubbelfönster mot ljusgård. 3.6 m i takhöjd och mörka ektiljor på golv. 

Badrum 
Vita kaklade väggar och uppvärmt klinkergolv. Toalett, tvättställ, spegel och bra med förvaring i golvskåp. Handukstork, badkar och infällda spotlights i tak.

Kök
Kök från leverantören Kvänum med ett rymligt skafferi. Maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl/ frys. Stilren fläkt från Kvänum med restauranglook. Den fristående arbetsbänken ger gott om förvaringsutrymme och stor arbetsyta med en bänkskiva av granit. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet

Vardagsrum med balkong 
Takhöjd om 3.6 meter med utsikt över Järlasjön. Två stora och höga fönster med utgång till balkongen som ger ett härligt ljusinsläpp och en skön utekänsla härliga sommardagar. Balkongen är vältilltagen för både bord & stolar men även blomsterarrangemang. Vardagsrum med platsbyggd bokhylla och gott om  plats för både soffmöblemang och matplats.

Master bedroom
Magisk sjöutsikt från dubbelsäng och nattduksbord samt gott om förvaring i en platsbyggd byrå/bänk under stort fönster. Garderobsvägg och ingång till barnkammare. 

Barnkammare/Tvätt/ Walk in closet
Gott om förvaringsmöjligheter och väggskåp. Arbetsbänk med både tvättmaskin & torktumlare under. (Bakom skynke) 

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Föreningens lån för fastigheten ligger på 8,000kr/kvm i boarea. 

Sedan föreningen bildades 2013 har avgifterna legat still, medan många kostnader ökat för varje år.
Det handlar om att de löpande kostnaderna för t ex el, sophämtning, städning, hiss-service, bredband, försäkring, värme, teknisk förvaltning, vatten och avlopp har stigit kontinuerligt. Så avgifterna kommer att höjas med 10% fr o m den 1 juli. 

Det finns ett förråd på plan två som tillhör lägenheten om ca. 2,5 kvm.

Bredband och tv levereras från Ownit. Hastigheten är 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Det finns två hissar, varav en är stor industrihiss i fastigheten.

I huset finns gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa.
Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång.

Dessutom finns cykelrum och barnvagnsrum. 

Föreningen har två garage i huset som nås via hiss. med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar. En p-plats kostar mellan 975-1275 kr/ månad beroende på storlek.  

Lite historia om huset
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
DSC_3179-HDR
DSC_3264
DSC_3268

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.