Alla bilder

Nacka / Järla Sjö

Garverigränd 7, 5tr

Rum:
4 rum och kök
Boyta:
114 kvm
Byggår:
1898
Boarea:
114 kvm
Antal rum:
4
Antal badrum:
2
Våning:
5 av 6
Lgh nr skv:
1208
Lgh. nr. brf:
508
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
1000 Mbit/s och tv via Ownit ingår i avgiften
Andelstal:
2.13400%
Avgift:
5 775 kr / månad Värme, Vatten 1000 Mbit/s och tv via Ownit
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1898
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
30.06%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Läderfabriken
Acc. jur. pers.:
Nej
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
250 kr
Försäkring:
125 kr
Totalt / mån:
375 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Äkta industrikänsla, stora öppna ytor och sjöutsikt i Järla Sjö!

I gamla Läderfabriken anno 1898 finns denna unika bostad med 4,4 meter i tak, enorma fönster, generösa sociala ytor och tre bra sovrum varav två med loft. Fantastiska industridetaljer, balkong och två franska balkonger samt en ypperlig förening gör detta till drömhemmet 2021! Järla sjö är en liten kvartersstad i Nacka med eget torg, närhet till natur, utomhusaktiviteter och shopping i Sickla eller Nacka, samtidigt som City är nära!

Interiör
Mat brukar man säga är vägen till hjärtat och mitt i detta hem ligger köket, ett restauranginspirerat kök med stora ytor, massor av förvaring och öppen lösning till det underbara vardagsrummet. Köksön går att flytta för att behändigt kunna anpassa utrymmet till dagsbehovet. Den magnifika ytan som utgör sällskapsdelen med de fantastiska 4,4 meterna till tak går att möblera både med matsalsdel och loungedel som får en trevlig inramning av två franska balkonger med pardörrar. Denna bostad är verkligen präglad av en förstklassig New York-känsla, som bara går att få när ett hem är skapat i en äkta gammal fabrik. Ljuset är fullkomligt magiskt och rymligheten måste upplevas på plats!
Hemmet har tre stycken mycket välplanerade sovrum. I de två mindre rummen är det redan byggt loftlösningar där den övre delen mäter hela 1,95 meter till tak och ger de båda rummen riktigt gott om yta. Master bedroom har den underbara takhöjden och gott om plats för säng och förvaring. Ljuset kommer både från ett stort fönster och den mysiga balkongen med dubbeldörr. Två stora badrum finns i bostaden, båda i en stil som passar så väl in i industrikänslan i hemmet med detaljer i svart-vitt. Det ena badrummet har dusch medan det andra badrummet har badkar samt både tvättmaskin och torktumlare.

Med mera
När Läderfabriken gjordes om till bostäder togs stor hänsyn till att behålla den fantastiska känslan av industri och samtidigt skapa ombonade och unika hem mitt i den genuint mysiga småstaden Järla Sjö. Här är det nära till Nacka Forum och Sickla Köpkvarter när det behovet finns. För den som önskar komma ut i naturen finns det fina promenadstråk längs vattnet, kanske med ett dopp från någon av flytbryggorna! Med Nackareservatet intill går det ypperligt att njuta av grönska och joggingspår, eller blir det en tur upp eller ner för Hammarbybacken? Denna förening är något utöver det vanliga, förutom att bostäderna ligger i fantastiska Läderfabriken har man genom föreningen tillgång till garage, gym och en biosalong!

Entré
Säkerhetsdörr! Gott om plats för avhängning. Vita väggar och genomgående mörka ektiljor på golvet i hela lägenheten. Hallen är en såkallad "walk around"! 

Sovrum II
Detta rum är uppdelat i två etage, loft ovan rum som sträcker sig ut ovan hall. Fullstor säng om 1,20m får plats både uppe och nere, under stegen är en bra plats på nedre del. Loftet har ca 2 m takhöjd och har plats för skrivbord och garderob. Stort fönster med utsikt till Järlasjön, men även glasparti in mot vardagsrum. 

Kök
Kök från leverantören Kvänum med ett rymligt skafferi. Maskinpark från Siemens med varmluftsugn och induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl och frys. Stilren fläkt från Kvänum med restauranglook. Den fristående arbetsbänken ger gott om förvaringsutrymme och stor arbetsyta med en bänkskiva av granit. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet

Vardagsrum
Takhöjd om 4,4 meter med utsikt över Järlasjön. Två stora och höga fönster samt två franska balkonger ger ett härligt ljusinsläpp och en skön utekänsla härliga sommardagar. Västläge med sol under eftermiddag och kväll. Plats för både soffmöblemang och matplats.

Sovrum III
Sovrum med loft, som rymmer stor säng, arbetsbord eller lek/hobbyrum. Stort högt fönster med fönsterbräda i marmor. Loftet har ribbstol och ett nät som fungerar som en plats för avslappning. Går att sätta in ett fönster i samma layout som loft i sovrum II.

Master bedroom
Plats för dubbelsäng och nattduksbord med gott om förvaring i en platsbyggd garderobsvägg från golv till tak. Ett stort fönster samt dubbla balkongdörrar ut till balkongen. Plats för arbetshörna och takhöjd om 4,4 m.

Badrum I
Vita väggar med kakel samt uppvärmt klinkergolv. Toalett, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. Svart arbetsbänk samt bra förvaring i vägghängda skåp. Handukstork, badkar och infällda spotlights i tak.

Badrum II
Vitkaklade väggar samt uppvärmt klinkergolv. Toalett och tvättställ. Duschhörna, handdukstork och infällda spotlights i tak.

Med mera
Våningen har genomgående mörka ektiljor på golv. Takhöjden är 4,40m där man inte sänkt eller byggt loft. Man har fönster i två väderstreck, en balkong för grillning och två franska balkonger. 

Oscar Properties har tillsammans med Fabege byggt i den gamla Läderfabriken 56 lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet,  samt 1 lokal med hyresrätt.

Huset har aktivitets- och serviceytor som är helt unika för ett bostadshus: Gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa.

Den stora tegelbyggnaden med sjöläge har byggts om till moderna bostäder med mycket charm. Läderfabriken har ända sedan uppförandet varit ett landmärke vid Järla sjö och med ombyggnationen mer så än någonsin.

Föreningens lån för fastigheten ligger på 8,000kr/kvm i boarea. 

Sedan föreningen bildades 2013 har avgifterna legat still, medan många kostnader ökat för varje år.
Det handlar om att de löpande kostnaderna för t ex el, sophämtning, städning, hiss-service, bredband, försäkring, värme, teknisk förvaltning, vatten och avlopp har stigit kontinuerligt. Så avgifterna kommer att höjas med 10% fr o m den 1 juli

Det finns ett förråd på plan 2 som tillhör lägenheten om ca. 4kvm.

Lägenhetens boarea är 114 kvm uppmätt yta, se mätbevis. Detta inkluderar delar av loft. 
Föreningen lämnar uppgift om ca.103 kvm i den ekonomiska planen och detta är även golvyta. 

Bredband och tv levereras från Ownit. Hastigheten är 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Det finns två hissar, varav en är stor industrihiss i fastigheten.

I huset finns gym, biorum, lekrum för barn och ett hundspa.
Gymmet och lekrummet ligger i anslutning till varandra endast åtskilda med en glasvägg för att möjliggöra träning och lek på en och samma gång.

Dessutom finns cykelrum och barnvagnsrum. 

Föreningen har två garage i huset som nås via hiss. med totalt 19 stycken p-platser varav 9 med laddstolpar. En p-plats kostar mellan 975-1275 kr/ månad beroende på storlek.  

Lite historia om huset
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Huvudverksamheten var tillverkning av drivremmar för industrin. År 1905 gick företaget upp i AB Stockholms Förenade Läder- och Remfabriker men kallades allmänt för Järla Läderfabrik. Ett namn som också har bevarats på fasaden trots att byggnaden från mitten av 1920-talet fungerade som ättiksfabrik för firman Winborg & Co. När ättikstillverkningen flyttade omkring 1950 togs fabrikslokalerna över av AB de Lavals Ångturbin och har därefter rymt diverse småföretag.

Oscar Properties totalrenoverade fastigheten till bostäder i industriromantisk anda och år 2013 stod huset klart för inflyttning.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Franska balkonger
_A7A4540
_A7A4554

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.