Alla bilder

Södermalm / SoFo

Östgötagatan 53

Rum:
4 rum och kök
Boyta:
127 kvm
Byggår:
1929
Pris:
11 500 000 kr
Boarea:
127 kvm
Antal rum:
4
Antal badrum:
2
Våning:
1
Lgh nr skv:
1102
Lgh. nr. brf:
5315
Hiss:
Ja
TV / internet:
Com Hem och Ownit
Andelstal:
4.20168%
Avgift:
2 542 kr / månad Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV, Ip-telefoni
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1929
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Förråd:
På vinden
Uppvärmning:
Centralvärme
Komm. skatt:
29.82%
Pantsatt:
Ja
Namn:
BRF Bonden Större 36
Acc. jur. pers.:
Ja
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
400 kr
Försäkring:
275 kr
Totalt / mån:
675 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Underbart spatiös hörnlägenhet i härliga SoFo!

Accepterat pris 11.425.000 Sek

Denna väl omhändertagna bostad ligger i fantastiska SoFo, hjärtat av Söder. Med stora ytor i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre sovrum, stort badrum med hörnbadkar och gäst-wc är detta drömhemmet för familjen som vill bo med puls och direkt närhet till allt. Detta är en sann Söderpärla i den större storleken i ett av stans bästa områden!

Interiör
Genom den vida hallen med vacker fiskbensparkett öppnar kök och vardagsrum upp med fantastiskt ljusinsläpp från tre stora dubbelfönster. Köket som går i trä har en framtagen tegelvägg och gott om ytor för trivsam matlagning och självklart massor med förvaring. Vid köksön går det att sitta på barstolar och under ett av fönsterna finns en perfekt plats för matbordet. Den generösa takhöjden tillsammans med den öppna lösningen skapar en känsla av frihet och rymd. Som gjort för umgänge! Vardagsrumsdelen har massor av yta och ligger i hörnläge med fönster i två väderstreck.
Hemmet har tre bra sovrum, alla ljusa tack vare stora dubbelfönster. Master bedroom har idag en garderobsvägg. Alla sovrum kan inredas med säng och möblemang som klädförvaring eller arbetsplats. I master bedroom går det även att inreda en arbetsplats för den som behöver. En gäst-WC är alltid oerhört praktiskt om det så är för att serva gäster eller den stora familjen. Denna ligger i anslutning till hallen och är inredd med fina detaljer såsom stor mosaik och klinker. Det stora badrummet ligger mitt emot master bedroom, komplett med hörnbadkar!

Med mera
En riktigt bra förening med låga avgifter samt boendedetaljer som fiskbensparkett, kolmårdsmarmor på alla fönsterbrädor och hörnläge med fönster i två väderstreck ger fantastiskt mervärde till hemmet. SoFo lämnar verkligen ingenting övrigt att önska, med allt runt omkring behöver du aldrig lämna Söder! För den som gillar uteliv finns här utmärkta restauranger för alla smaker, mysiga caféer och barer med allt från öl till drinkar för finsmakaren. Nöjeslivet fortsätter med teatrar och biosalonger och shoppingen består allt från delikatesser till kläder och möbler. Nytorget ligger ett par kvarter bort, lika så Vita Bergen och Mosebacke, eller vad sägs om Lilla Blecktornsparken eller en promenad runt Årstaviken? Bussar och tunnelbana tar dig över hela Storstockholm och den som behöver använda bilen tar sig lätt över till Södra länken eller via Centralbron och vidare. 

Entré
Spatiös hall med fiskbensparkett och säkerhetsdörr, bra med plats för både avhängning samt förvaring. Infällda spotlights i tak.

Gäst-WC
Infällda spotlights i tak samt klinker på golv, mosaik på väggen med infälld spegel. Toalett och tvättställ samt hyllor på väggen.       

Kök
Gott om arbetsytor och förvaring samt köksö med sittdel. Tegelvägg och överskåp med infälld belysning samt vitt kakel under skåpen. Induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt och diskmaskin samt kyl & frys. Matplats vid fönster i öppen planlösning mot vardagsrum.

Vardagsrum
Med öppen planlösning mot kök i hörnläge med flera fönster i två väderstreck. Plats för soffgrupp och bokhyllor. Ekparkett och djupa fönsternischer med fönsterbrädor i kolmårdsmarmor.

Master bedroom
Plats för dubbelsäng och nattyksbord. Gott om förvaring i garderobsvägg. Fönster med fönsterbräda i kolmårdsmarmor. Även plats för ett hemmakontor. Fiskbensparkettgolv 

Sovrum II
Plats för säng och förvaring. Fönster med fönsterbräda i kolmårdsmarmor.

Sovrum III
Plats för säng och skrivbord. Fönster med fönsterbräda i kolmårdsmarmor.

Badrum
Helkaklade väggar och klinkergolv. Toalett, badrumsskåp,  tvättställ på hylla med förvaring. Infälld spegel med belysning ovan. Hörnbadkar samt förberett för tvättmaskin. Infällda spotlights i tak.

Huset byggdes 1929 och föreningen bildades 1989. Föreningen köpte fastigheten år 2000. 
Föreningen består av 37 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 7 lokaler. Hyresrätten ses som en dold tillgång till föreningens redan goda ekonomi. 

Den goda ekonomin beror mycket på de stora lokalintäkterna som bringar in ca. 1.7 miljoner kronor varje år. Man har endast 6 miljoner i föreningslån som motsvarar 1.500 kronor i föreningslån per kvadratmeter.
På så sätt kan man hålla extremt låga avgifter där värme, vatten, bredband och kabel-tv ingår. Föreningens årsavgift är 245 kr/kvm/år. 


Föreningen äger marken och klassas även som en äkta bostadsrättsförening. Inga planerade avgiftsändringar.
Juridisk person tillåts ej.

Inga planerade kommande renoveringar.

Gjorda renoveringar 
Stamspolning 2017
Renovering samt målning av tak 2017.
Renovering och modernisering av hyreslägenheten 2016.
Renovering och målning av fönster mot Östgötagatan och Bondegatan 2016.
Ny värmecentral samt termostater på samtliga element 2015
Ventilationsrensning/OVK samt förbättringar 2014/2015 och 2020.
Renovering av samtliga fönster och dörrar mot gården samt portar 2014
Renovering av tvättstugan med nya maskiner 2008/2014
Nya tidstypiska säkerhetsdörrar i alla trapphus 2013.
Nya hissar i alla tre trapphus 2011
Ny arkitektritad innergård 2006
Trapphus renoverade och ny belysning 2002
Elstambytt 2001
Stambytt 1985.

Vindsförrådet är ca. 6 kvadratmeter.

ComHem är leverantör av kabel-tv och ingår i avgiften. Utbudet ”Medium-8-favoriter” med ca 16 digitalkanaler varav 8 är valfria.

Ownit är leverantör av bredband, även detta ingår i avgiften. Föreningen äger ett eget 100 M/Bit fibernät. Det är också möjligt att uppgradera bredbandshastigheten till 500-1000 Mbit/s mot en tilläggskostnad. 

Tvättstuga finns i källaren på Bondegatan 12 och innehåller: 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, 1 kallmangel, 1 strykbräda.

Finns även cykelrum.

Uteplats med grill och trädgårdsmöbler på gården.

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Hörnläge
Öppen planlösning
Tegelvägg

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.