Alla bilder

Södermalm

Götgatan 81. 2tr

Rum:
3.5 rum och kök
Boyta:
91 kvm
Byggår:
1911
Pris:
7 500 000 kr
Boarea:
91 kvm
Antal rum:
3.5
Antal badrum:
2
Våning:
2 av 5
Lgh nr skv:
1201
Lgh. nr. brf:
17
Hiss:
Ja
Balkong:
I trapphus
TV / internet:
Com hem
Andelstal:
2.940000%
Avgift:
3 857 kr / månad Värme, Vatten
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1911
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
2-glas med tilläggsisolering
Förråd:
På vinden
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
29.82%
Pantsatt:
Ja
Namn:
BRF Obelisken 3
Acc. jur. pers.:
Nej
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
260 kr
Försäkring:
120 kr
Gas:
150 kr
Totalt / mån:
530 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

En pärla med potential på underbara Söder!

Detta hem har ett alldeles utmärkt läge mitt i Söders underbara puls, med Nytorget, Medis och Årstaviken som inramning. Bostaden är i utmärkt storlek för att ta hand om hela familjen och här finns vackra detaljer från sekelskiftet såsom högt i tak och vackert furugolv. För den som önskar är det en ypperlig chans att renovera klokt och göra hemmet helt anpassat till ens egna unika behov!

Interiör
Med underbar charm och anor från sekelskiftet är detta hem en dröm för familjen som behöver extra utrymme och samtidigt vill leva i stadens härliga puls. Den genomgående bostaden har trevliga detaljer som fantastisk takhöjd, vackert furugolv och stora fönster i djupa nischer. Köket är rymligt med massor av förvaring i lådor och skåp och här går det att möblera matplatsen nedanför ett av de två stora fönster som blickar ut mot innergården. Vardagsrummet kommer verkligen till sin rätt med ljus och rymd tack vare den magiska takhöjden. Alltså ett perfekt rum att umgås i, antingen i en mysig soffa eller runt matbordet.
Hemmet har tre sovrum i bra storlek för såväl föräldrar som barn. Ett av rummen passar också utmärkt som kontor eller gästrum om det inte skulle behövas för familjekonstellationen. Badrummet är inrett med mörk klinker och vitt kakel.
Hemmet har idag planlösning med tre utmärkta sovrum, ett stort och trevligt kök och härligt vardagsrum. Men det går också att tänka sig att byta plats på rummen och därmed få ett riktigt rymligt kök och två stora sovrum. Kanske även med öppen planlösning till vardagsrummet och en till toalett?

Med mera
Detta hem har verkligen ett ypperligt läge för den som känner sig hemma på Söder: från det fantastiska utbudet kring Nytorget med omnejd till att kunna dra på joggingskorna och sticka ner till Tantolunden. Medborgarplatsen och Ringen är andra utmärkta platser i direkt närhet, precis som de goda kommunikationerna i form av buss och tunnelbana. Föreningen har flertalet renoveringsplaner för hur detta ska bli en ännu bättre förening än vad det redan är. Bostaden har stor potential till att bli just ett drömhem på en redan perfekt adress!

Entré
Från hall har man ingång till alla rum. Här finns garderob som även är förberedd för att göra om till WC. Furugolv.

Badrum
Stambytt och helkaklat badrum med svart klinkergolv. Dusch med vikvägg i glas.Tvättställ och badrumsskåp med belysning ovan. Toalett och handdukstork. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Kök
Bra arbetsytor och gott om förvaring, plats för matbord. Rostfri arbetsbänk med dubbel diskho, vit kakel ovan med belysning från överskåp.  Diskmaskin, gasspis och gasugn, kyl& frys.
Nyslipade och vitlaserade furutiljor och vitmålade väggar. Dubbla fönster in mot innergård. 

Master bedroom
Vackert sovrum med dubbelfönster mot innergård. Original furutiljor och bevarade höga golvsocklar och flertal garderober. Plats för dubbelsäng samt förvaring.

Sovrum II
Tillbyggt halvrum alt kontor. Plats för säng och garderober. Original furutiljor.

Vardagsrum
Ekparkett och takhöjd om ca 3m. Plats för mediamöbler och soffa men även matbord. Dubbla fönster mot gata.

Sovrum III
Vita väggar, plats för säng. Furugolv och fönster.

Bostadsrättsföreningen köpte fastigheten Q2 2016 och har 41 lägenheter och 8 lokaler. Sex av lägenheterna är hyresrätter och ses som en dold tillgång till föreningens ekonomi.
Föreningen äger marken inom fastigheten. Tomtarealen är 1096 kvm.
Avgiften är precis reglerad och ändrad (1april), ingen höjning eller sänkning av avgiften planeras. Hyreslokalerna hyrs i dagsläget ut till: skoaffären Skobell, sushi-restaurang, två frisörer och en skönhetssalong.
Juridisk person tillåts ej som ny medlem.

Hemsida. http://obelisken3.bostadsratterna.se/

Kommande:
Gården ska renoveras med start i höst 2020
Vindsomvandlingen (Råvind ska exploateras och säljas) kommer ske om ca 1,5- 2 år. 

Det finns rökkanaler. Dock är det eldningsförbud i fastigheten då skorstenar och rökkanaler behöver renoveras. Planen är att renovera skorstenarna i samband med vindsomvandlingen.

Trapphusen kommer renoveras i samband med vindsomvandlingen.

Säkerhetsdörrar kommer att installeras vid vindsomvandlingen.

Vädringsbalkonger som finns är sedan byggåret, de som finns från trapphuset får ej beträdas i väntan på renovering av plattorna. Det finns i dagsläget inga planer på att bygga lägenhetsbalkonger.

Gjorda renoveringar:
Fasad och fönstrens ytterbågar renoverades 2014.
Elstigare utbytta 2016 till respektive lägenhet.
Plåttaket målades 2015.
Byggnadernas stammar byttes 2017.
Den gemensamma tvättstugan genomgick en lättare renovering 2017.
Nya slottsvred och luftningsventiler monterades på radiatorerna 2018.
Ny cirkulationspump installerades i undercentral 2018.

  • Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. De är alla av olika storlek.
  • Barnvagns- och cykelförråd samt cykelställ finns på gården.
  • Grovsoprum med kärl för tidningar och elartiklar finns på innergården.
  • Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I tvättstugan finns även en dusch och toalett. Kommer flyttas till dörren bredvid utgången till trapphuset Blekingegatan. Dvs en flytt på 20 meter över gården. Den nya tvättstugan kommer ha 4 tvättmaskiner, två torkskåp och 1 torktumlare och beräknas vara klar i april.
  • Bredband och kabel-TV tillhandahålls av Comhem med deras tillgång till utbud. För hastigheter se information på Comhems hemsida. Huset är förberett för att kunna dra fiber. Kabelkanaler för detta drogs 2017.

 

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
DSC 2945 print
Götgatan
DSC 3019 print

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.