Alla bilder

Sofia / Södermalm

Renstiernas gata 25

Rum:
4 rum och kök
Boyta:
102 kvm
Byggår:
1884
Pris:
9 500 000 kr
Boarea:
102 kvm
Antal rum:
4
Antal badrum:
2
Våning:
2 av 7
Lgh nr skv:
1201
Lgh. nr. brf:
3
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
TV / internet:
Fiber från Telenor 200 Mbit/s
Andelstal:
4.14480%
Avgift:
4 296 kr / månad Värme, Vatten, Bredband (fiber), Kabel-TV
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår:
1884
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas isolerglas
Förråd:
I källaren
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Komm. skatt:
29.82%
Pantsatt:
Ja
Namn:
Brf Åsögatan 166
Acc. jur. pers.:
Ja
Äger marken:
Ja
Äkta förening:
Ja
El:
417 kr
Försäkring:
175 kr
Totalt / mån:
592 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Magisk sekelskiftesvåning intill Nytorget!

I sann sekelskiftesanda bjuder denna underbara våning in till ett hem renoverat i enlighet med tidsepoken, med ypperliga detaljer och smart planering. Tre sovrum, balkong mot innergård, kakelugn, egen ingång till ett av sovrummen är delar av det som gör denna bostad magisk. Intill pulserande Nytorget och mysiga Vita Bergsparken ligger denna fantastiska våning och väntar på att just du ska flytta in!

Interiör
In genom de underbara dubbeldörrarna i original öppnar den pampiga och spatiösa hallen upp till ett hem i underbar sekelskiftesanda. Här finns detaljer så som höga golvsocklar, djupa nischer, vackra snickerier och magnifik takhöjd. Hela hemmet är renoverat med hänsyn till byggnadsåret, vilket gör denna bostad till ett modernt och funktionellt hem i vacker stil. Köket har detaljer som bänk i trä, vitt kakel, vit fläktkåpa och luckor i glas med spegelfattning. Vardagsrummet bjuder på rymd och ljus tack vare den generösa takhöjden och två stora fönster! Det vackra trägolvet och kakelugnen kommer till sin rätt här.
Tre perfekta och rymliga sovrum, där master bedroom har en platsbyggd garderobsvägg samt utgång till den mysiga balkongen som vetter mot den lugna och lummiga innergården. Ett av de mindre sovrummen har en egen ingång, perfekt för tonåringen, det egna företaget eller för att hyra ut. I bostaden ryms två badrum, det ena lite mindre som en gästtoalett medan det större även inhyser dusch och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, båda smakfullt renoverade.

Med mera
Renstiernas gata har gamla anor, detta fantastiska hus uppfördes redan 1884 och hemmet har nyligen gått igenom en genomgående renovering som tagit hänsyn till dess anrika historia. Läget är lika fantastiskt som bostaden självt: åt ena hållet är det krypavstånd till Nytorget och Skånegatan med alla trevliga restauranger, kaféer och butiker som finns där, åt andra hållet är det lika nära till Folkungagatan med ytterligare fantastiskt utbud, ja pulsen verkligen flödar runt omkring! Självklart finns det också mysiga parker att njuta i, bland andra Vita Bergsparken som dessutom har ett gediget sommarprogram på utomhusteatern. Denna förening kan pröva juridisk person som ägare till bostaden.

Entré
Säkerhetsdörr med kodlås, inanför orginal dubbeldörrar. Furugolv och väggar målade i lite mörkare ton av vinröd, avhängningsmöjligheter samt ingång till två av tre av sovrummen och till samtliga resterande rum/faciliteter.

Sovrum II
Furugolv under lagd heltäkningsmatta. Tapetserade väggar, två inbyggda garderober och fönster mot innergård. Plats för säng samt förvaring.

Master bedroom med balkong
Vackert sovrum med furugolv och tapetserade väggar, platsbyggd garderobsvägg och plats för dubbelsäng samt förvaring. Utgång till lägenhetens balkong mot öppen och lummig innergård. Fönster, även det mot innergård.

Badrum
Svarta & vita klinkerplattor i ett schackmönster på golv och vitkaklade väggar, elburen golvvärme. Toalett, dusch, handdukstork, tvättställ med avlastningsyta på kommod. Kommod är med både lådor och skåp, badrumskåp ovan med spegel samt belysning. Tvättmaskin & torktummlare. Infällda spotlights i nedsänkt tak.

Gästtoalett
Glasmosaik i brun & guldkulör på ovan tvättställ och ner på uppvärmt golv. Tapetserade väggar i guldfärg. Toalett, tvättställ med ovalspegel ovan och vägglampa. Högskåp på vägg.

Kök
Furugolv och tapetserade väggar, infällda spotlights i nedsänkt tak. Nytt kök i gammal klassisk stil med vitrinskåp och stor porslinsho, skafferi, vit fläktkåpa (fläkt med egen kanal) och ekbänkskiva. Maskinparken består av integrerad diskmaskin, kyl & frys, induktionshäll, rostfri ugn och micro. Allt kommer från Husqvarna. Vinhylla och plats för matbord. Fönster mot gata.

Vardagsrum
Rymligt rum med furugolv och tapetserade väggar, takrosett och höga golvsocklar, plats för mediamöbler. Dubbla fönster och kakelugn. Spegeldörrar och ingång från hall, kök och sovrum III. 

Sovrum III med egen ingång från trapphus
Furugolv och tapetserade väggar, plats för säng samt flera garderober. Två fönster och två gardorober till mot ytterdörr. Säkerhetsdörr. 

Övrigt
Sovrum III har som sagt egen ingång från trapphus och kan användas som kontor eller uthyrningsdel. 
Genomgående Renova dimmers och lysknappar. Lägenheten är full med gamla snickerier iform av speglar i fönsternicher, höga socklar, snickerier mellan socklar och fönster. 

Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca 4 kvm eller ca 9 kbm.

Det finns i föreningen:
- Cykelrum/barnvagnsrum på entreplan.
- Tvättstuga finns på första våningen. Är utrustad med dubbla tvättmaskiner & torktummlare samt ett torksåp och mangel
- Fin innergård med trädgårdsmöbler och grill

Fiber är indraget i fastigheten från Telenor  med hastighet på 200 Mbit/s. Med detta kommer även tv med basutbud. 
Allt detta inkluderat i månadsavgiften. 

Föreningen köpte fastigheten sommren 2013 och var då med 17 bostadsrättslägenheter, en råvind och fem hyresrättslokaler i markplan. Föreningen är med två uppgångar på Åsögatan 166 och Renstiernas Gata 25.
Föreningen ägen marken och är inte med tomträtt. 

Juridisk person prövas av föreningen. I dagsläget är inte maxkvoten av företag fylld i föreningen. 

2018 påbörjades arbetet av råvinden. Den kompletteras med 21 nybyggda bostäder byggda ovanpå den befintliga byggnaden. Så under Q4 2019 är projektet klart och då har föreningen 38 bostadsrättslägenheter och fem kommersiella lokaler i markplan. Idag är lägenhetsyta 1554 kvm och blir med 21 nya lägenher ca 2519 kvm.
Detta kommer då påverka avgifterna med ett tillskott om ca. 445 000 kr/år och föreningens belåningsgrad/kvm kommer ligga på ungefär ca. 8.300 kr/kvm. Den ekonomiska planen kommer under 2020 uppdaterats när alla lägenheter är färdigställda. 

Gjorda renoveringar:
2019 Säkerhetsdörrar
2019 Trapphusrenovering
2019 Nytt yttertak
2019 Nya hissar
2019 Renovering av samtliga stenbelagda ytor i trapphus
2017 Postboxar installerades
2013 Tvättstuga renoverades
2012 Fasadrenovering
2009 Fjärrvärmeundercentral utbytt
1982 Stambyte, nya elstigar & nya hissar ( Nyare stammar i lägenheter där badrum och kök renoverats)

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Pampigt med dubbla vackra fönster
Soffhörna
Arbetsyta

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.